0
Ostali sportovi

Poveli Pingvinsi i Kingsi

Objavljeno: 15.05.13 u 10:21

168750715_slide

Počele su polufinalne serije Stenli kup plej ofa. Čast da prvi izađu na led imali su Pitsburg i Otava, a Pingivnsi su nakon pobede od 4:1 poveli u seriji sa 1-0.

Do relativno ubedljivog trijumfa Pingvinsi su stigli zahvaljujući dobro odigranim sutuacijama sa „igračem više“, ali i odlično razpoloženom golmanu Tomasu Vokunu.

Vokun je upisao čak 35 odbrana na utakmici, a pritom su igrači Pingvinsa blokirali još 18 pokušaja Senatorsa.

Gotovo na samom startu utakmice Pitsbrug je poveo. Naravno igrač više na ledu posle isključenja Tarisa, a najbolje se snašao Pol Martin za 1:0. Međutim Senatorsi su se ekspresno vratili i nakon dva minuta od pogotka Martina na semaforu je stajalo 1:1, a strelac za Otavu bio je Grining.

Malkin donosi novu prednost za domaće u 13. minutu prve trećine, ali opet su Senatorsi bili blizu izjednačenja mešutim tada je već proradio Vokun.

Novi golo višen je tek krajem druge trećine kada je Kris Kunic iskoristio igrača više na ledu i savladao Andersona, a konačnih 4:1 za Pingvinse postavio je Paskal Dupua sredinm poslednjeg perioda.

Aktuelni šampioni Los Anđeles Kingsi posle traljavog otvarnja plej ofa protiv Sen Luisa počinju da igraju sve ozbiljnije. Potvrda za to stigla je u prvoj utakmici polufinala Zapada koju su Kingsi protiv San Hoze Šarksa dobili sa 2: i poveli 1-0 u seriji.

Tri igrača izgleda da su bila više nego dovoljna za ovu pobedu. Prvi je golman Džonatan Kvik koji je imao 35 odbrana na utakmici i proglašen je za igrača meča, drugi je Slava Vojnov strelac jednog i asistent kod drugog pogotka domaćih, te Brenadan Ričards koji je postavio konačan rezultat.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter