0
Domaći fudbal

FOTO:STARSPORT

Mikić veruje u Zvezdine brze napadače

Objavljeno: 15.05.13 u 13:12
FOTO:STARSPORT
FOTO:STARSPORT

Uz Uroša Spajića poslednji bedem ispred Bajkovićevog gola na večitom derbiju činiće Nikola Mikić, jedan od igrača sa najdužim stažom na Marakani i sa najviše odigranih derbija. Iskusni defanzivac zna kako se igraju velike utakmice, i što je važnije kako se one dobijaju.

U nedelji koja teče a čija se kulminacija očekuje u subotu u 19.30 časova, neophodno je zadržati mir i ne izgoreti u želji pre nego što meč počne.

„Pripremamo se u miru za derbi. Postavljamo linije tima, vršimo korekcije i dodatno se uigravamo kako bi maksimalno spremni izašli na teren u Humskoj. Na treninzima svi dajemo maksimum i upijamo svaki savet koji nam trener Sa Pintu i ostali članovi stručnog štaba daju“ – otkriva Mikić.

Najveću prednost u odnosu na večitog rivala zamenik kapitena vidi u zajedništvu koje vlada u svlačionici crveno-belih.

„Naša najveća snaga je kolektiv iz koga uvek iskoče jedan ili dva pojedinca koji rešavaju utakmice u našu korist. Tako je bilo u prethodnih osam susreta, nadam se da će biti i u naredna tri. Prednost Zvezde vidim i u brzim napadačima koje imamo, dok nama najveća opasnost preti od Saše Ilića. On je igrač na koga moramo posebno da obratimo pažnju i da mu ne dozvolimo da razigra ostatak njihovog tima“ – upozorava Mikić.

Mnogo puta izgovorena fraza da u derbiju ne pobeđuje uvek bolji, u prethodna 143. okršaja pokazala se tačnom.

„Pobediće onaj ko bude više želeo trijumf i ko taktički bude bolje stajao na terenu“ – zaključio je Nikola Mikić.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter