0
Košarka

Nelsona ne zavarava loša forma Radničkog

Objavljeno: 14.05.13 u 14:32

51921b4053be4derbi-kraj-bambi20_headline

Derbi meč 11. kola Agroživ Superlige Srbije igra se u sredu od 18 sati u dvorani Jezero gde Radnički dočekuje Crvenu zvezdu Telekom. Ovo će biti šesti duel crveno-belih i Kragujevčana ove sezone, a Zvezda je znatno uspešnija pošto je upisala četiri pobede i jedan poraz.

Poslednja dva duela između Crvene zvezde Telekom i Radničkog su bila posebno uzbidljiva, oba su završena pobedama crveno-belih sa samo poenom razlike. U prvom ovosezonskom duelu u Superligi, crveno-beli su slavili rezultatom 82:81, dok je u polufinalu ABA lige, najznačajnijem meču sezone, koji je odlučivao o putniku u Evroligu, izabranici Dejana Radonjića trijumfovali su rezultatom 79:78.

Ništa manje uzbuđenja ne očekuje se ni ovog puta:

„Radnički ima veoma kvalitetnu ekipu. Ovo će biti naš šesti duel ove sezone, tako da iznenađenja ne bi trebalo da bude. Veoma ih respektujemo, a naše poštovanje su zaslužili odličnim igrama ove sezone“, počeo je priču Demarkus Nelson, Zvezdin plejmejker.

U minulom kolu Superlige Crvena zvezda je savladala Konstantin u Nišu, dok je Radnički poražen od Mega Vizure čime je u značajnoj meri sebi zakomplikovao plasman u plej-of:

„To nas svakako neće zavarati. Činjenica je da su zabeležili nekoliko neočekivanih poraza, ali to je tim sastavljen od izvanrednih igrača. Ukoliko želimo da ih pobedimo, a to je svakako naš cilj, moraćemo da pružimo 100 odsto svojih mogućnosti. Neophodno je da budemo veoma agresivni u odbrani, jer oni imaju izvanredne šutere, naročito za tri poena. Moramo da budemo fokusirani tokom svih 40 minuta i tražimo priliku za postizanje lakih poena. Nadam se da ćemo u Kragujevcu ponovo imati podršku naših navijača kao što je to bilo na finalnom turniru Kupa Radivoja Koraća. Zato ih pozivam da dođu u halu i pomognu nam svojim fantastičnim navijanjem“, zaključio je Nelson.

Crvena zvezda Telekom i u ovom meču biće oslabljena jer zbog povrede skočnog zgloba u timu neće biti Aleksandar Cvetković.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter