0
Ostali sportovi

Moćni Lundkvist, ludi preokret Bruinsa

Objavljeno: 14.05.13 u 10:38

168687090_slide

Njujork Rendžersi plasirali su se u polufinale istočne konferencije Stenli kup plej ofa u najvećem mogućem stilu. Oni su u majstorici u Vašingtonu odrali sa 5:0 domaće Kepitolse i stigli do trijumfa od 4-3 u seriji.

Niko Rendžersima nije davao ni promil šanse pred sedmi meč serije. Razlozi za to su ležali u činjenici da nijedan od ova dva tima u seriji nije pobedio na gostovanju, kao i izražena neefikasnost Rendžersa koji su u prethodne dve utakmice postigli samo dva gola.

Međutim čini se da su svi nehotice zaboravili da na golu Rendžersa stoji fenomenalni Henrik Lundkivst, iako baš na prethodnom meču serije nije primio gol. Lundkvist je tada odbranio 27 šuteva Kepitolsa što je dečja igra u odnosu na 36 koliko je odbranio u majstorici!

Uporavo on je svojim odbrana uneo nesigurnost u igru Kepitolsa, koja je kako je vreme odmicalo, a rezultat na semoforu rastao u korist Rendžersa, bivala sve veća.

Strelsi u majstorici za Rendžerse koji će u polufinalu igrati portiv Boston Bruinsa bili su Ešam, Pjat, Del Zoto, Kalahen i Zukarelo.

Majstorica je odlučila i poslednjeg učesnika polufinala na Istoku, a to su Boston Bruinsi koji su u sedmoj utakmici posle produžetka pobedili Toronto Mejpl Lifse sa 5:4.

Bili su Bruinsi na ivici provalije jer su Lifsi na 14 minuta pre kraja utakmice imali velikih 4:1 ali su domaći hokejaši u furioznom naletu uspeli da izbore produžetak i na kraju ostvare potpuni trijumf.

Boston je poveo u ranoj fazi prve trećine golom Bartkovskog, da bi Lifsi u istom periodu stigli do izjendaćenja preko Frensona, a isti igrač je postigao jedini gol u drugoj trećini i doneo prednost gostima.

Poslednja trećina donela je totalnu ludnicu u TD Gardenu. Lifsi su preko Kasela i Kadrija do 6. minuta već imali velikih 4:1 i praktično bili već jednom nogom u polufinalu kada je proradila mašinerija Bruinsa.

Prvo je Horton sredinom trećine smanjio rezultat na 4:2 i taj rezultat je stajao na semaforu sve do ispod minut i po pre kraja utakmice kada je Milan Lučić pogodio mrežu za 4:3, da bi ni trideset sekundi kasnije Beržeron doneo izjednačenje, a onda je isti igrač u produžetku postigao svoj drugi gol na meču za erupciju oduševljenja u Bostonu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter