0
Ostali sportovi

Vučić: Podržavamo održavanje završnice Kupa na Kosmetu

Objavljeno: 13.05.13 u 17:45

Aleksandar-Vucic1

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić podžao je danas ideju da se završni turnir rukometnog kupa Srbije održi u Zubinom Potoku i poručio da će Vlada Srbije finansijski i na svaki drugi način podržati taj sportski događaj, prenela je agencija Tanjug.

„Srpska vlada, ja lično i svi zajedno podržavamo održavanje fajnl fora rukometnog kupa u Zubinom Potoku i smatramo da bi to bilo od velikog interesa ne samo za državu Srbiju već i ceo region“ rekao je Vučić Tanjugu.

On je ocenio da bi taj sportski događaj bio ispraćen na najbolji mogući način od ljudi koji bi takvo takmičenje podržali, da bi hala u Zubinom Potoku bila prepuna na oduševljenje svih stanovnika ne samo severnog Kosova već cele Srbije.

Vučić je dodao i da je uveren da bi i EHF trebalo da pruži punu podršku takvom projektu.

„Što se tiče vlade i države Srbije mi ćemo to svakako, na svaki mogući način i omogućiti i odobriti i finansijski podržati“, poručio je Vučić.

Generalni sekretar Rukometnog saveza Kosova i Metohije Siniša Lazić rekao je ranije da će ta organizacija uraditi sve da se turnir Kupa Srbije održi u Zubinom Potoku.

„Uložićemo ogromne napore da se finalni turnir rukometnog kupa održi u Zubinom Potoku. U stalnom sam kontaktu sa čelnicima RSS i sa predstavnicima Vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju. Očekujemo pozitivan odgovor i nadamo se da će nas država Srbija podržati u nameri da finalni turnir bude odigran na Kosovu i Metohiji“, rekao je Lazić Tanjugu.

U Zubinom Potoku bi 18. i 19. maja u polufinalu završnog turnira Kupa Srbije za rukometaše trebalo da se sastanu Zaječar – Vojvodina i Crvenka – Partizan.

RSS je prošle nedelje poslao pismo EHF u kojem se stavlja do znanja da će turnir biti održan na Kosovu i Metohiji, odnosno da je „cilj organizacije završnog turnira nacionalnog kupa u Zubinom potoku promocija ovog sporta, a ne provokacija“, dok je EHF uputila pismo RSS u kojem se insistira da se završni turnir Kupa Srbije ne održi u Zubinom Potoku.

Generalni sekretar RSS Božidar Đurković najavio je da će povodom tog pisma EHF odlučiti ili Odbor za hitna pitanja RSS, ili članovi Upravnog odbora – elektronskim putem.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter