0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

Stojadinović: Ako pobedimo Partizan uzećemo titulu

Objavljeno: 13.05.13 u 22:35
FOTO:STARSPORT
FOTO:STARSPORT

Koliki značaj predstojeći „večiti“ derbi ima na ishod celog prvenstva znaju svi. Veliki pritisak je na igračima oba tima, a sportski direktor Crvene zvezde Zoran Stojadinović je istakao da ko pobedi u derbiju gotovo sigurno će podići pehar namenjen šampionu Srbije.

„I Partizan i mi smo pod istim pritiskom. Realno, ma šta ko pričao, ova utakmica direktno odlučuje o prvaku. Ako izgubimo, možemo da se oprostimo od titule, a isto važi i za njih ukoliko mi pobedimo. Tvrdim, ako dobijemo derbi, uzećemo titulu, nema toga ko će posle moći da nas zaustavi“, ističe Stojadinović za „Novosti“.

U poslednje vreme crveno-beli ne pružaju blistave partije, ali ipak pobeđuju.

„S minus 11 stigli smo na dva boda zaostatka i to je najveći razlog što nisu ostali rasterećeni. Svesni su da sada mogu da dobiju mnogo, koliko se niko doskora nije nadao. Zato su verovatno i imali strah“, rekao je sportski direktor crveno-belih.

Stojadinović, međutim, smatra da straha u duelu sa Partizanom neće biti i da su fudbaleri svesni težine meča.

„Straha sigurno neće biti. Svesni su da utakmica rešava sve, a uglavnom svi znaju i kako se dobija derbi, jer su pobedili u poslednja četiri. Da, tačno je da smo bili loši u poslednje vreme, ali i Partizan ne igra bogzna kako. Da se ne zavaravamo, to nam je i nivo. I njima i nama“, naglašava Stojadinović.

Kao glavni nedostatak u timu na prethodnim mečevima Stojadinović vidi u izostanku Vešovića i Lazovića preko kojih je Zvezda uglavnom napadala na mečevima tokom sezone, a kao fudbalera koji bi mogao da reši meč sportski direktor crveno-belih je istakao Abiolu Daudu.

„Dauda ima sve karakteristike da donese prevagu u velikom meču. Zato se stranci i dovode, ne treba da lomi protiv malih, već za Evropu i velike utakmice. On ima brzinu, tehniku, osećaj na gol… Očekujem da bi mogao da bude jedan od aduta i nadam se da će dati gol Partizanu“, rekao je Stojadinović.

Najveća opasnost za golmana Bajkovića leži u mladim napadačima Partizana, Markoviću i Mitroviću.

„Najveća opasnost preti od Mitrovića i Markovića, oni su nezgodni i njih se plašim. Marković ima brzinu, Mitrović snagu i zna da postigne gol. Oni mogu da donesu prevagu. Sašu Ilića izuzetno cenim, ali on je igrač kojeg realno možeš da čuvaš zbog njegovih fizičkih sposobnosti“, zaključio je Stojadinović.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter