odbojka-630

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije, trostruki pobednik Evropske lige, osvajač bronzane medalje sa prošlogodišnjeg takmičenja i aktuelni prvak Evrope, igraće u V Evropskoj ligi 2013. u B grupi protiv Belgije, Nemačke i Izraela, dok će se u grupi A takmičiti Turska, Bugarska, Rumunija i Mađarska.

Srbiju će u Evropskoj ligi 2013, pored odbojkašica, predstavljati i Dragomir Gerasimović, koji je određen za supervizora CEV na I turniru A grupe u Bursi, u Turskoj i Ivan Lazarević, međunarodni sudija iz Srbije, koji će suditi utakmice III vikenda A grupe u Krajovi, u Rumuniji. U Evropskoj ligi 2013. u konkurenciji odbojkaša, Srbiju će predstavljati međunarodne sudije Mirko Janković i Vladimir Simonović, i Predrag Balandžić, kandidat za međunarodnog sudiju. Balandžić će suditi utakmice I vikenda C grupe u Rovinju, u Hrvatskoj, Janković mečeve II vikenda C grupe u Ranani, u Izraelu, a Simonović utakmice IV vikenda B grupe u Opavi, u Češkoj.


Sistemom takmičenja je predviđeno odigravanje četiri turnira, posle kojeg će četiri najbolje selekcije igrati na Finalnom turniru u Bugarskoj 13. i 14. jula. Plasman na Finalni turnir, pored Bugarske, izboriće pobednici grupa i najbolja drugoplasirana selekcija. Finalisti V Evropske lige 2013. izboriće učešće u XXII Gran Priju 2014.