0
Fudbal

Mrđa napušta Sion zbog Gatuza

Objavljeno: 13.05.13 u 11:32

mrdja

Srpski fudbaler Dragan Mrđa najavio je da će po završetku sezone promeniti sredinu i napustiti redove Siona. Ovakav ishod posledica je nesuglasica sa aktuelnim trenerom-igračem Đenarom Gatuzom.

Mrđa je u prolećni deo sezone ušao izuzetno ambiciozno pošto se potpuno oporavio posle teške operacije zbog koje je pauzirao skoro godinu dana. Dobru formu nagovestio je i pogotkom u Kup utakmici protiv Kriensa, ali je onda jedna nesuglasica na prijateljskoj utakmici u Milanu dovela do toga da ga Gatuzo eliminiše iz konkurencije.

„Profesionalac sam i svako koga pitate u Sionu će vam reći koliko sam predan klubu koji je bio uz mene u najtežim trenucima moje karijere. Međutim, nepravdu i loš odnos nisam mogao da izdržim i rekao sam Gatuzu šta mi je bilo na duši u želji da zaštitim sopstveni integritet“ – kaže Mrđa.

Bivši centarfor Crvene zvezde i Vojvodine radi odvojeno od prvog tima, a na trening utakmicama je potvrdio da se nalazi u odličnoj formi. Međutim, odluke da se vrati među startere nema i pored ne baš sjajnih rezultata koje Sion postiže u prolećnom delu sezone.

„U godinama sam kada smatram da mogu da pružim najviše. Nije mi mesto na klupi. Kako stvari trenutno stoje, ovog leta ću promeniti sredinu i napustiti Sion. Olakšavajuća okolnost je što po ugovoru imam pravo na takvu odluku“ – tvrdi Mrđa.

Interesantno je da je od Gatuzovog dolaska u Sion, Mrđa bio taj koji mu se našao na usluzi i da su imali izvanredan odnos. Čak je i na savet iskusnog Italijana, Mrđa pred povratak na teren išao na preglede u Milanelo kod doktora Tavene.

Gatuzo je peti trener Siona u ovoj sezoni. Od početka marta ekipa je pod njegovim vođstvom ostvarila dva trijumfa i četiri remija i pet poraza i tako ispala iz konkurencije za jedno od prva dva mesta koja vode u Ligu šampiona, što je bila glavna ambicija  kluba.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter