0
Košarka

Košarkašice na pripremama u Kranjskoj Gori

Objavljeno: 13.05.13 u 13:43

zenska-kosarkaska-reprezentacija

Ženska košarkaška seniorska reprezentacija Srbije otputovala je jutros u Kranjsku Goru gde će do 22. maja nastaviti pripreme za Evropsko prvenstvo koje se od 15. do 30. juna održava u Francuskoj. Ekipi su se krajem prošle nedelje priključile Ana Dabović, Jelena Milovanović, Sara Krnjić i Jovana Rad, dok se selektorka Marina Maljković pred polazak u Sloveniju zahvalila Nataši Bučevac, Mileni Marjanović i Dragani Stanković. Našoj najboljoj selekciji će se po povratku u Beograd za deset dana pridružiti i Ivanka Matić koja još uvek nije završila klupsku sezonu u Rumuniji.

– Nataša, Milena i Dragana su radom na treninzima i ponašanjem zaista ostavile veoma pozitivan utisak na mene. Zato uopšte nije fraza kad kažem da će se na njih ozbiljno računati u budućnosti. Dala sam im smernice za dalji rad i verujem da će na sledećem okupljanju biti još bolje – ističe selektorka najboljih košarkašica Srbije.

Narednih deset dana u Sloveniji Marina Maljković smatra krucijalnim periodom u pripremnom periodu za Eurobasket u Francuskoj:

– Boravak u Kranjskoj Gori predstavlja glavni i najvažniji deo priprema za Evropsko prvenstvo. Manje više smo kompletni, jer nam nedostaje samo Ivanka Matić. Zato je potrebno da u ovom delu priprema zaživi tim, da sve igračice pokažu spremnost da se u potpunosti podrede kolektivu kako bi Srbija bila uspešna u Francuskoj – ističe Marina Maljković.

Prvobitno je planirano da reprezentacija Srbije u Kranjskoj Gori odigra samo kontrolni meč sa selekcijom Belgije (21. maj), međutim izabranice Marine Maljković odigraće i dva susreta protiv Slovačke (20. i 22. maja):

„Lično me je zvao predsednik Slovačke federacije Jaroslav Janac i zamolio da odigramo dve utakmice u Kranjskoj Gori. Pronašli smo zajednički interes, pogotovo što ćemo drugi susret odigrati od 12:30 časova, u istom terminu kad je zakazan i naš premijerni meč protiv Velike Britanije na Eurobasketu.“

Reprezentacija Srbije biće smeštena u hotelu „Kompas“ u Kranjskoj Gori, a na raspolaganju će imati dve dvorane koje se nalaze u neposrednoj blizini hotela.

„Sa Partizanom smo pre par meseci u Kranjskoj Gori odigrali prijateljsku utakmicu protiv Galatasaraja i već tada smo se uverili da ćemo imati savršene uslove da sprovedemo sve što smo planirali u ovom delu priprema – zaključila je Marina Maljković, selektorka ženske seniorske reprezentacije Srbije.“

Na pripreme u Kranjsku Goru otputovalo je sledećih 16 igračica: Milica Dabović, Ana Dabović, Jelena Milovanović, Sara Krnjić, Jovana Rad, Tamara Radočaj, Dajana Butulija, Tijana Ajduković, Maja Škorić, Ines Ajanović, Jovana Popović, Saša Čađo, Nevena Jovanović, Aleksandra Crvendakić, Kristina Baltić i Bojana Vulić.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter