0
Evroliga

Realu El Klasiko i finale sa Olimpijakosom

Objavljeno: 10.05.13 u 22:56

rejes

U finalu Evrolige igraće Real Madird i Olimpijakos! Nakon što je Olimpijakos demolirao CSKA, Real je u neizvesnom meču sjajnom serijom u poslednjoj četvrtini od 17:2 došao do pobede nad Barselonom od 74:67.

Gledali smo odličan meč, pun preokreta, a bolje ga je počela Barselona koja je povela na startu, imala i plus 7 (18:11 prva četvrtina), ali je Real brzo došao do svoje igre i u drugoj četvrtini došli su do preokreta protiv velikog rivala – dali su 28 poena za drugih 10 minuta igre, a primili su 15 i otišli na pauzu sa +6. Krenula je Barsa ponovo mnogo bolje u nastavku, stisli su odbranu, primili samo devet poena i zatim u poslednjoj deonici došli do ogromnih +9 sedam minuta pre kraja – 61:52. Ali od tog momenta Real pravi veliku seriju od 17:2 i dolazi do konačnog trijumfa. Barsa je loše odigrala i u završnici, a podatak da su u poslednjih sedam ipo minuta meča dali samo šest poena govori sam za sebe.

Felipe Rejes je bio odličan i odigrao je najbolji meč u sezoni – 17 poena, pet skokova, indeks 22. Rodrigez je dodao 12 poena uz devet asistencija, Ljulj je ubacio 13, a Rudi Fernandez osam uz loš šut iz igre 3/9. Barseloni nije pomogla maestralna partija Anta Tomića – 18 poena, 12 skokova i indeks 32, ali ni Marselinja Uertasa koji je bio najefikasniji akter susreta sa 19 poena. Podbacili su Navaro i Lorbek, koji su kombinovano dali svega 15 poena uz šut 6/19.

U nedelju ćemo gledati finale od 21 čas Olimpijakos – Real. Inače, Real je poslednji put finale igrao pre 18 godina.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter