in , ,

Polenek na klupi mađarskog Šoprona

 

NBA: NOV 16 Pistons v Lakers

Pomoćni trener košarkašica Partizana i ženske reprezentacije Srbije Igor Polenek potpisao je ugovor sa mađarskim Šopronom i od naredne sezone radiće kao šef stručnog štaba jednog od standardnih učesnika Evrolige.

Veliko priznanje za 43-godišnjeg stručnjaka možda predstavlja iznenađenje, s obzirom da sa mesta asistenta odlazi na tako važnu funkciju. Međutim, ovim potezom potvrđeno je da su trenerski kvaliteti koje poseduje Polanek na velikoj ceni u krugovima vrhunske evropske ženske košarke, kao i izvanredan rezultat koji su košarkašice Partizana ostvarile u ovoj sezoni sa tri osvojena trofeja i 32 utakmice bez poraza.

-Velika čast za mene, ali u isto vreme i velika obaveza i odgovornost. Drago mi je da sam to pitanje rešio u ovom periodu, pa ću moći da se maksimalno posvetim obavezama u srpskoj reprezentaciji, ali isto tako i da imam dovoljno vremena i prostora za pravljenje planova i strategije za narednu sezonu u Šopronu, po završetku obaveza u reprezentaciji. Zahvaljujem se pre svega Marini Maljković na izvanrednoj saradnji, ali i svim članovima stručnog štaba, kao i igračicama Partizana sa kojima sam u prethodne dve godine osvojio čak pet trofeja  – istakao je Polenek.

Igor Polanek je kao pomoćni trener Partizana u prethodne dve sezone osvojio dve MŽRK lige, dva prvenstva Srbije i jedan kup Srbije, a sedeće na klupi reprezentacije Srbije kao pomoćnik Marine Maljković na Evropskom šampionatu u Francuskoj ovog juna.

Šopron je ovogodišnji osvajač duple krune u mađarskoj košarci, a u ekipi nastupaju i dve srpske reprezentativke Sara Krnjić i Jelena Milovanović.

Polanek je svoju karijeru počeo u BASK-u pre 19 godina, a radio je kao glavni trener u beogradskom Radničkom i pionirskoj reprezentaciji. Asistent je bio još i u muškim timovima Crvene zvezde i Hemofarma, kao i u reprezentativnim selekcijama koje su osvajale titule prvaka Evrope – kadeti (2001) i juniori (2005).

Diskusija

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

Zabrinuti Sa Pintu

Udovičić želi titulu za rastanak