0
Domaći fudbal

Počinje rasplet

Objavljeno: 10.05.13 u 15:19

Jelen-Superliga-logo

Rasplet u fudbalskom prvenstvu Srbije počinje sutra kada lider, ekipa Partizana, u najzanimljivijem meču 27. kola gostuje Radničkom u Kragujevcu, dok će prvi pratilac, Crvena zvezda, u gradskom derbiju dočekati OFK Beograd.

Crno-beli trenutno imaju dva boda prednosti u odnosu na večitog rivala i jedina opcija u Kragujevcu im je pobeda. Ipak, neće im biti lako, jer će i Radnički imati veliki motiv, pošto su im bodovi preko potrebni u borbi za opstanak.

Partizan je u prošlom kolu, uz dosta problema savladao drugi Radnički, niški, sa 3:1, dok su Kragujevčani izgubili od OFK Beograda.

Ekipa Crvene zvezde nastavlja poteru za Partizanom, a protiv „romantičara“ sa Karaburme pokušaće da dođe do osme uzastopne pobede u Superligi pod vođstvom trenera Portugalca Rikarda Sa Pinta.

OFK Beograd veliki je dužnik Crvene zvezde iz prvog dela sezone, pošto je ekipa sa Karaburme slavila na svom terenu u Superligi, a potom je i eliminisala crveno-bele u četvrtfinalu nacionalnog kupa.

Fudbaleri Jagodine, koji su u sredu osvojili Kup Srbije, prvi put u klupskoj istoriji, gostuju poslednjeplasiranom Smederevu koje je izgubilo šanse za opstanak u Superligi.

Poraženi finalista nacionalnog kupa, Vojvodina, u nedelju će gostovati u Novom Pazaru. Taj meč biće odigran pred praznim tribinama, jer su Novopazarci kažnjeni zbog navijačkih izgreda na nedavnoj utakmici sa Partizanom.

U derbiju donjeg dela tabele u Borči će se sastati domaći BSK i Hajduk iz Kule. Obe ekipe pokušaće da dođu do izuzetno važnih bodova borbi za opstanak.

Fudbaleri Rada igraju dobro u prolećnom delu sezone, a u ovom kolu dočekaće ivanjički Javor. Niški Radnički će na svom terenu odmeriti snage sa užičkom Slobodom, dok će u malom vojvođanskom derbiju Spartak u Subotici dočekati Donji Srem.

Parovi 27. kola Superlige:

Subota:

15.00

Radnički Kragujevac – Partizan,

17.00 

BSK Borča – Hajduk

Spartak – Donji Srem

Smederevo – Jagodina

Radnički Niš – Sloboda

Rad – Javor

19.00

Crvena zvezda – OFK Beograd

Nedelja:

17.00

Novi Pazar – Vojvodina

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter