0
Evroliga

Olimpijakos zgazio CSKA

Objavljeno: 10.05.13 u 20:04

antic

Košarkaši Olimpijakosa će imati priliku da odbrane titulu u Evroligi, pošto su se plasirali u finale pobedom nad CSKA sa nestvarnih 69:52. Niko nije očekivao da Olimpijakos može opet da savlada armejce, ali odigrali su vrhunski meč, dok su Moskovljani bili neprepoznatljivi.

Od starta je Olimpijakos imao vođstvo, prvu četvrtinu su dobili sa 24:17, a od tog momenta je prednost samo rasla. CSKA nije mogao ništa da pogodi, pa ni slobodna bacanja koja su u prvom poluvremenu šutirali 3/10 uz očajne igre Krstića i Teodosića. Svi su očekivali mnogo bolje drugo poluvreme armejaca posle 40:28, sa koliko se otišlo na pauzu. Ali… Slika ne da se nije promenila, nego CSKA u drugom poluvremenu 12 minuta i 20 sekundi nije dao koš iz igre, a Olimpijakos je otišao i na dvadeset razlike. Sve je bilo jasno, preokreta kao prošle sezone nije bilo, crveno-beli iz Atine to nisu dozvolili.

Kajl Hajns i Pero Antić su bili najefikasniji sa po 13 poena (Amerikanac je imao i deset skokova), a po osam su ubacili Spanulis i Perperoglu. Kod CSKA vredi istaći samo Vimsa koji je dao 13 poena, Hrijapa je ubacio 11, a srpski internacionalci su bili očajni – Teodosić 5 poena (1/9 iz igre), Krstić je dao dva, kao i Erceg, dok je Micov dao 3…

Olimpijakos čeka rivala u finalu u Londonu, a to će biti Real ili Barselona…

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter