0
Evropske lige

Nije valjao Partizanu, ali je dobar za Benfiku

Objavljeno: 10.05.13 u 09:43

image

NIje valjao Partizanu, ali je dobar za Benfiku. Reč je o Stefanu Mitroviću (22), štoperu belgijskog Kortrajka. Ovaj u Srbiji malo poznati igrač za samo dve godine uspeo je da pređe put od propale probe u Humskoj, preko Metalca i Belgije, do transfera u redove portugalskog giganta za čak 1,1 miliona evra!

Mitrović je prema navodima belgijskih i portugalskih medija potpisao petogodišnji ugovor i dolazi kao, ni manje ni više nego alternativa za Ezekijela Garaja. Sjajni Argentinac je posle dve vrhunske sezone označen kao naslednik Rija Ferdinanda u Mančester junajtedu, mada ni njegov bivši klub Real Madrid nije nezainteresovan.

Ipak, Mitrović je za portugalski “Maisfutebol” samo nagovestio, ne i potvrdio dolazak na “Da Luž”

„Čast mi je što se Benfika interesuje za mene. To je jedan od 10 najvećih klubova Evrope i bila bi mi čast da igram tamo. Ali još ništa nisam odlučio, postoji nekoliko zainteresovanih klubova i narednih dana treba da odlučim, posle konsultacija s mojim menadžerom“, izjavio je Mitrović.

Posle 22 utakmice za tim iz Gornjeg Milanovca pronašao je angažman u Kortrajku, gde mu je jedna dobra sezona (28 mečeva i tri gola) bila dovoljna da zasluži poziv velike Benfike. A pre samo godinu dana, u maju 2012, ispao je iz Superlige kao član najgore odbrane srpskog šampionata…

LIČNA KARTA
Ime i prezime: Stefan Mitrović
Rođen: 22. maja 1990. u Beogradu
Visok: 189 cm
Pozicija u timu: štoper
Karijera: Rad, Petržalka, Zbrojovka, Metalac, Kortrajk

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter