0
Domaći fudbal

Jedni za titulu, drugi za opstanak

Objavljeno: 10.05.13 u 16:47

image

Dugo se u srpskom fudbalskom šampionatu nije događalo da četiri kola pre kraja lider na tabeli gostuje timu koji se bori za opstanak, a da pri tome ne slovi za favorita. E, takva će situacija biti sutra u Kragujevcu gde se sastaju radnički i Partizan.

Crno-belima bodovi trebaju da bi sačuvali lidrsku poziciju pred zahuktalom Crvenom zvezdom, dok se Kragujevčani grčevito bore za opstanak i svaki bod im je zlata vredan.

„Svesni smo koliko nas teška utakmica čeka u Kragujevcu, a razlozi su višestruki. Cele prošle nedelje smo analizirali igru rivala i uverili se da je reč o mnogo kvalitetnijoj ekipi, nego što pokazuje tabela, odnosno da oni ne zaslužuju da se bore za opstanak.

Ipak, mi imamo naš cilj, a to je da u derbi s Crvenom zvezdom naredne nedelje uđemo s prednošću od dva boda i zato nam je sutra neophodna pobeda. Momci su dobro radili, zadovoljan sam napretkom ekipe i verujem da ćemo uspeti u našoj nameri“, kaže Rašović.

S druge strane i trener Kragujevčana Dragoljub Bekvalac veruje da njegov tim može da trijumfuje.

„Ova utakmica dolazi u, za nas najtežem periodu. Imamo iste ciljeve i mi i Partizan, a to je pobeda. Mogu da garantujem da će moji fudbaleri, računajući na njihove sposobnosti pružiti maksimum na terenu.

Smatram da to garantuje jednu zanimljivu utakmicu u kojoj će strepeti i jedan i drugi tim svih 90 minuta. Predstoji nam velika bitka za osvajanje 3 boda i uvođenje kluba u mirniju završnicu“, ističe Bekvalac.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter