0
Ostali sportovi

Dudaš: Spreman sam za letnju sezonu

Objavljeno: 10.05.13 u 15:01

Mihail Dudas with lion

Najbolji srpski desetobojac Mihail Dudaš proveo je četiri nedelje u Africi, gde je obavio pripreme za sve ono što ga čeka u nastavku sezone. Posle osvajanja bronze na Evropskom dvoranskom prvenstvu u Geteborgu, Dudaš nije stao, već se koncentrisao na svoje sledeće ciljeve, od kojih je sigurno najveći što bolji rezultat na Svetskom prvenstvu koje će u avgustu biti održano u Moskvi.

Dudaš je ovogodišnje pripreme okarakterisao kao najbolje koje do sada imao, a tokom njih akcenat je stavio na bacačke discipline.

-Veoma sam zadovoljan pripremama. Drago mi je što smo uspeli da sve treninge odradimo na visokom nivou. Proveli smo tamo četiri nedelje i sada je vreme da se ‘budimo’ za sezonu, pošto takmičenja kreću već od sledećeg vikenda – rekao je Dudaš i dodao: Poseban akcenat smo stavili na bacanja. Proveli smo pripreme sa Tatjanom Jelačom i njenim trenerom Dragišom Đorđićem, koji su mi pomogli da poboljšam rezultate u bacačkim disciplinama. Sve ostale discipline su odrađene i utrenirane kako treba, sad samo treba na takmičenjima to i da pokažemo.

Ovo nije prvi put da se mladi srpski atletičar opredelio da pripreme odradi u Africi, a razlog za ponovni odlazak tamo su sjajni uslovi za treninge.

-Uslovi su bili fenomenalni. Sa sigurnošću mogu da kažem da su među najboljima na svetu. Zaista mi je pomogla što smo trenirali na travi jer mi se nisu pojavili problem sa tetivama, kao što je obično slušamo. Zbog toga je sama atmosfera bila odlična i bilo je lako odraditi čak i teške treninge -naglasio je Dudaš.

Dudaš nije bio sam u Africi, već je imao priliku da deli stazu sa Vilijemom Kortcenom, južnoafričkim desetobojcem.

 

-Bilo mi je mnogo lakše da radim sa nekim, nego da sam sve vreme sam. On se trenutno sprema za miting u Gocisu, a sledeći put ćemo se sresti u Moskvi, na Svetskom prvenstvu – istakao je mladi Novosađanin.

 

Iako je glavni cilj priprema u Africi bio da se što bolje spremi za nastavak sezone, Dudaš je uspeo malo da se opusti.

 

-Pored treninga, išli smo i u posetu lavovima i to je bilo jedno sjajno iskustvo. Vikend posle je bio organizovan safari, ali sam odlučio da ne odem, zato što je put do tamo bio dugačak. Ako me neko bude pitao sledeći put koja su odricanja u atletici, definitivno ću pomenuti tu situaciju – rekao je najbolji srpski desetobojac.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter