0
Košarka

Zvezda reagovala zbog „Gradske čistoće“

Objavljeno: 09.05.13 u 13:51

partizan-gradska-cistoca

Košarkaški klub Crvena zvezda oglasio se povodom nepristojnog poteza organizatora sinoćnje utakmice večitih rivala, kada je u poluvremenu utakmice sa razglasa puštana pesma Riblje čorbe – „Hoću, majko hoću u gradsku čistoću.“

Na 220. večitom derbiju na kojem je Crvena zvezda Telekom apsolutno zasluženo savladala Partizan mts 76:69 sa razglasa se u nekoliko navrata mogla čuti pesma Riblje čorbe „Hoću, majko, hoću u gradsku čistoću. Spavam danju radim noću za gradsku čistoću…“.

Organizator i domaćin ovog meča, KK Partizan mts poprilično se potrudio da isprovocira gosta. Verovatno je želja bila da se na ovaj način Crvena zvezda i njeni navijači u dvorani Pionir ponize i uvrede. Međutim, tim činom KK Partizan mts je ponizio samo sebe. Jer, posao koji obavlja gradska čistoća i zaposleni u njoj je težak, častan i od nemerljivog značaja za sve stanovnike naše zemlje, pa podsmeh koji je na račun crveno-belih trebalo da izazove ova pesma ne predstavlja ništa drugo nego klasičnu diskriminaciju po više osnova.

Među onima koji rade u gradskoj čistoći sigurno ima navijača i Crvene zvezde i Partizana, ali za razliku od komšija iz crno-belog tabora, Zvezda se tih svojih navijača ne stidi. Da ironija bude veća, upravo je Gradska čistoća svojevremeno bila sponzor KK Partizan. Na ta upućuje i fotografija koju možete videti. To su u taboru Partizana zaboravili ili su ovim činom iz nekog razloga želeli da zaborave.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter