in ,

Maštarije Fadilja Vokrija

vokri

Predsednik takozvanog Fudbalskog saveza Kosova, Fadilj Vokri je izjavio je za agenciju Anadolija da će reprezentacija ove „države“ svoju prvu prijateljsku utakmicu želi da odigra protiv Bosne i Hercegovine iako ova zemlja još uvek nije priznala nezavisnost srpske južne pokrajine, a kao preostale dve opcije figuriraju Hrvatska ili Turska.

„Nadamo se da ćemo uskoro moći da počnemo da igramo zvanične utakmice. Novim političkim sporazumom „Kosova“ i Srbije stvorili su se uslovi da se ubrza i ovaj proces. Nadam se da će FIFA i UEFA napokon reagovati te da će našoj seniorskoj reprezentaciji, ali i klubovima dati odobrenje za igranje međunarodnih susreta. Za početak bili bismo zadovoljni i s prijateljskim utakmicama“ – rekao je Vokri, a zatim je dodao_

„Insistiramo na što skorijem priznanju i punopravnom članstvu FSK u FIFA i UEFA. To ide jako teško, posebno sa UEFA. Najveći problem su nam Rusija, Kipar i Grčka, čiji predstavnici u Izvršnom odboru UEFA i dalje blokiraju bilo koje rešenje, pa i privremeno. Njihove zemlje, kao i Španija još nisu priznale „Kosovo“ kao državu, a put ka punopravnom članstvu u FIFA i UEFA otežava nam činjenica da naša država još nije članica Ujedinjenih naroda. Dakle, naš prioritet je priznanje FIFA i UEFA. Ipak, kao uvertira tome bilo bi dobro da nam dozvole da, osim mlađih selekcija, A reprezentacija Kosova i klubovi igraju međunarodne prijateljske utakmice.“

Nekadašnji napadač Prištine, Partizana i Fenerbahčea veruje kako fudbal može da pomiri ljude sa „Kosova“ i Srbije.

„Moguća je i utakmica „Kosovo“ – Srbija. Zašto da ne? Uveren sam da bi fudbal mogao dati snažan doprinos smirivanju strasti i normalizaciji odnosa na ovim prostorima“ – naglasio je Vokrri za agenciju Anadolija.

Osvrnuo se Vokrri i na kvalifikacije za Svetsko prvenstvo u Brazilu 2014. godine.

„BiH je u izvrsnoj priči i nadamo se da će se kvalifikovati, baš kao i Hrvatska. BiH i Hrvatska su dve izvanredne ekipe i bila bi prava šteta da smotra najboljih na svetu prođe bez ove dvije reprezentacije. Ne, to se neće dogoditi. BiH i Hrvatska imaju predobre igrače da bi propustili priliku da igraju u Brazilu sledeće godine. Mi na Kosovu držimo palčeve i Crnoj Gori, mada je ona u nezavidnom položaju jer je u grupi s Engleskom. Fudbaleri selektor Branka Brnovića igraju dobro i nije isključeno da naprave iznenađenje, ako ništa onda kroz dodatne kvalifikacije“ – zaključio je Vokri.

0
0

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Ronaldinjova vrteška

Zvezda reagovala zbog „Gradske čistoće“