0
Fudbal

Maštarije Fadilja Vokrija

Objavljeno: 09.05.13 u 13:43

vokri

Predsednik takozvanog Fudbalskog saveza Kosova, Fadilj Vokri je izjavio je za agenciju Anadolija da će reprezentacija ove „države“ svoju prvu prijateljsku utakmicu želi da odigra protiv Bosne i Hercegovine iako ova zemlja još uvek nije priznala nezavisnost srpske južne pokrajine, a kao preostale dve opcije figuriraju Hrvatska ili Turska.

„Nadamo se da ćemo uskoro moći da počnemo da igramo zvanične utakmice. Novim političkim sporazumom „Kosova“ i Srbije stvorili su se uslovi da se ubrza i ovaj proces. Nadam se da će FIFA i UEFA napokon reagovati te da će našoj seniorskoj reprezentaciji, ali i klubovima dati odobrenje za igranje međunarodnih susreta. Za početak bili bismo zadovoljni i s prijateljskim utakmicama“ – rekao je Vokri, a zatim je dodao_

„Insistiramo na što skorijem priznanju i punopravnom članstvu FSK u FIFA i UEFA. To ide jako teško, posebno sa UEFA. Najveći problem su nam Rusija, Kipar i Grčka, čiji predstavnici u Izvršnom odboru UEFA i dalje blokiraju bilo koje rešenje, pa i privremeno. Njihove zemlje, kao i Španija još nisu priznale „Kosovo“ kao državu, a put ka punopravnom članstvu u FIFA i UEFA otežava nam činjenica da naša država još nije članica Ujedinjenih naroda. Dakle, naš prioritet je priznanje FIFA i UEFA. Ipak, kao uvertira tome bilo bi dobro da nam dozvole da, osim mlađih selekcija, A reprezentacija Kosova i klubovi igraju međunarodne prijateljske utakmice.“

Nekadašnji napadač Prištine, Partizana i Fenerbahčea veruje kako fudbal može da pomiri ljude sa „Kosova“ i Srbije.

„Moguća je i utakmica „Kosovo“ – Srbija. Zašto da ne? Uveren sam da bi fudbal mogao dati snažan doprinos smirivanju strasti i normalizaciji odnosa na ovim prostorima“ – naglasio je Vokrri za agenciju Anadolija.

Osvrnuo se Vokrri i na kvalifikacije za Svetsko prvenstvo u Brazilu 2014. godine.

„BiH je u izvrsnoj priči i nadamo se da će se kvalifikovati, baš kao i Hrvatska. BiH i Hrvatska su dve izvanredne ekipe i bila bi prava šteta da smotra najboljih na svetu prođe bez ove dvije reprezentacije. Ne, to se neće dogoditi. BiH i Hrvatska imaju predobre igrače da bi propustili priliku da igraju u Brazilu sledeće godine. Mi na Kosovu držimo palčeve i Crnoj Gori, mada je ona u nezavidnom položaju jer je u grupi s Engleskom. Fudbaleri selektor Branka Brnovića igraju dobro i nije isključeno da naprave iznenađenje, ako ništa onda kroz dodatne kvalifikacije“ – zaključio je Vokri.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter