in ,

EHF izmislio pojam „teritorija RSS“

rukomet

„Gluvi telefoni“ na relaciji Evropska rukometna federacija – Rukometni savez Srbije izgleda rade punom parom. Naime, EHF je poslao novo pismo na adresu RSS u kojem se zahvaljuje našem Savezu na razumevanju iako su čelnici srpskog rukometa u svom prethodnom obraćanju objasnili da im ne pada na pamet da promene mesto odigravanja finalnog turnira Kupa Srbije, koji bi trebalo da bude održan u Zubinom potoku.

Pismo čelnika EHF upućeno na adresu RSS HotSport vam prenosi u celini:

Dragi Predsedniče,
Dragi Generalni sekretaru,

U vezi Vašeg pisma, naglašavamo naše pozitivno viđenje povodom Vašeg razumevanja u vezi nastale situacije, i za prilagođavanje zahtevu EHF-a da se kup odigrava na teritoriji RSS-a, a ne u Zubinom Potoku.

Nepotrebno je naglašavati da su pogledi na političku situaciju različiti, što nije u nadležnosti EHF-a. Zato, mi moramo da radimo u okviru područja rukometnih saveza. Najnoviji bilateralni koraci između Srbije i Kosova, na političkom nivou, daju nadu da će rešenje biti nađeno uz obostrani pristanak. Nije u interesu našeg sporta da rukomet bude „problem“ koji će biti korišćen za rasprave u budućnosti.

Ljubazno Vas molimo da nas informišete o novoj lokaciji gde će se finale kupa igrati.

Unapred Vam se zahvaljujemo na saradnji,
Srdačan pozdrav,

Evropska rukometna federacija
Predsednik – Žan Brio
Generalni sekretar – Mihael Valdner

Diskusija

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

„Orlovi“ drže 40. mesto

Ninković poveo Evijan ka finalu Kupa