0
Domaći fudbal

Kraj: Jagodina je novi osvajač Kupa Srbije!

Objavljeno: 08.05.13 u 20:26

finale kupa 470

90′ +4 Kraj. Jagodina je po prvi put u istoriji osvojila Kup Srbije pobedom nad Vojvodinom od 1:0. Jedini gol postigao je Đurič iz penala u prvom poluvremenu.

85′ Radoja je još jednom oporbao udarac. Sjajn šut sa oko 30 metara od gola u gornji levi ugao Bonžulić je krajnjim naporom izbio u korner.

78′ Posle pokušaja Radoje kada je opasno ugrozio gol Bonžulića, Vignjenvić je izvršio poslednju izmenu.

76′ Rasplamsava se borba u finalu. Prvo je Šušnjar lepo spustio loptu na 10 metara Abubakaru ali ovaj se spetljao, da bi odmah usledila kontra na drugoj strani gde je Stojanovič bio u prodoru a Trajkoviću nije preostalo ništa drugo nego da faulira napadača Jagodine zbog čega je dobio žuti karton.

69′ Nema Vojvodina rešenje za čvrstu odbranu Jagodinaca, koji sve više vrebaju iz kontra napada.

65′ Šušnjar i Poletanović ulaze u igru u ekipi Vojvodine, a izašli su Ađuru i Katai koji je nezadovoljan odlukom Vignjenića šutirao flaše sa vodom pored klupe. Dukić je sa druge strane dobio žuti karton u ekipi Jagodine.

62′ Sebičan je bio Stojanović kada su Jagodinci imali situaciju dva na jedan. Popularni Popaj oprobao je udarac iako je u sredini kaznenog prostora imao uspamljenog Arsenijevića.

58′ Katai je upisan u beležnicu sudije Mažića nakon jednog oštrog starta.

53′ Vranješ je glavom pokušao posle kornera sa desne strane ali je Projić ispucao loptu na prvoj stativi

49′ Pokušaj Vulićevića sa distance ali bio je to lak plen za pouzdanog Bonžulića.

46′ Nastavljena je utakmica finala Kupa Srbije. Vignjenvić i Krunić nisu se odlučili za izmene na poluvremenu.

„Dobra i otvorena utakmica. Iskoristili smo šansu, Vojvodina je bila opasna. Očekujem borbu do samog kraja i biće neizvesno. Nemamo nameru da se branimo ali smo u pojedinim trenucima na to bili prinuđeni. Idemo da damo još jedan gol“ rekao je pomočnik trenera Jagodine, a njegov kolega sa klupe Vojvodine smatra da je njegova ekipa dobro otvorila utakmicu:

„Dobro smo počeli, ali smo malo izgubili glavu i krenuli sa dugim loptama. Nemamo balans na krilima i to moramo da popravimo“ rekao je pomoćnik Vignjevića.

45′ +1 Poluvreme. Jagodinu deli jo 45 minuta od istorijskog uspeha. Ekipa Sima Krunića znalački se Brani i čuva stečenu prednost iz 16′ minuta. Vojvodina ne može da pronađe način da probije bunker Jagodine, a ukoliko žele da stignu do trofeja to će morati da učine u drugom delu igre

36′ Ozbiljan bunker postavila je Jagodina sa jasnim opredeljenjem da se po svaku cenu brani rezultat. Kod Novosađana najagilniji Alivodić i Abubakar nemaju rešenje za zgusnutu odbranu protivnika.

25‘ Prilično rastrzana igra obe ekipe posle prvog gola Jagodine. Vojvodina ima više od igre ali Novosađani ne mogu da stvore pravu priliku za gol. Prvi žuti karton na utakmici dobio je štoper Jagodinaca Danijel Mihajlović.

16′ GOOOOOOL 1:0! Đurić sa bele tačke dovodi Jagodinu u vođstvo.

15′ Penal za Jagodinu. Jokić je igrao rukom a za sudiju Mažića nije bilo dileme i opravdano je pokazao na 11 metara.

10′ Vojvodina ima prvu šansu. Dubinsku loptu po levoj strani dobio je Abubakar, poto u kaznenom prostoru napravio korak-dva i onda šutirao po  zemlji. Bonžulić se izvio koliko je mogao, a lopta prohujala tik pored desne stative.

1′ Sudija Mažić označio je početak utakmice.

Jagodina igra u sledećem sastavu: Bondžulić, Dukić, Mihajlović, Živanović, Projić, Đurić, Gogić, Lepović, Cvetković, Arsenijević i Stojanović.

Startnu postavu Vojvodine čine: Supić, Vulićević, Jokić, Trajković, Pavlović, Radoja, Ađuru, Vranješ, Alivodić, Oumaru i Katai.

Fudbaleri Vojvodine i Jagodine bore se na stadionu Partizana za svoj prvi trofej u Kupu Srbije. Prvi put posle sezone 1986/87. u finalu nećemo gledati jednog od beogradskih velikana Crvenu zvezdu i Partizan.

Navijači Vojvodine nalaze se na severnoj tribini, dok se na itočnom delu stadiona nalaze pristalice Jagodine. Do ovog momenta skoko 10.000 gledalaca prisutno je na stadionu u Humskoj.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter