0
Košarka

FOTO: STARSPORT

Zvezda slavila u crno-belom Pioniru

Objavljeno: 08.05.13 u 23:05
FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Košarkaši Crvene zvezde Telekom pobedili su Partizan mt:s na „gostovanju“ u Pioniru rezultatom 76:69 (21:12, 22:21, 12:14, 21:22) u okviru 9. kola Agroživ Superlige Srbije.

Partizan je meč počeo u sastavu: Lovernj, Gordić, Lučić, Milosavljević, Musli, dok su Zvezdu predvodili: Subotić, Rakočević, Milovanović, Nelson i Skot.

Zvezda je odlično otvorila meč. Nelson je doneo crveno-belima prednost na početku, dok su košarkaši Partizana imali problema sa realizacijom u napadu. Zvezda je došla na plus 8, a onda je usledio pad u igri ekipe Dejana Radonjića, pa su crno-beli prišli na samo poen zaostatka. Usledila je ponovo serija gostiju koji su preko Radivojevića i Katića došli do najveće prednosti od 9 poena na kraju prve četvrtine.

Na početku drugog perioda igralo se u serijama. Prvo je Partizan smanjio prednost rivala, a onda je Zvezda serijom od devet uzastopnih poena došla do prve dvocifrene prednosti na meču. Izabranici Duška Vujoševića pokušavali su da nadoknade zaostatak, međutim nisu uspevali da ozbiljnije ugroze vođstvo Zvezde. Pred kraj su crno-beli smanjili na 6 poena zaostatka, a onda je Luka Mitrović sa dve uzastopne trojke doneo Zvezdi prednost od 12 poena. Na poluvremenu ekipa sa Malog Kalemegdana imala je vođstvo od 33:43.

Partizan se bolje snalazi u nastavku utakmice i sredinom treće četvrtine dolazi na samo tri poena zaostatka trojkom Milosavljevića, ali Rakočević odmah uzvraća istom merom i ne dozvoljava domaćim košarkašima da ozbiljnije priprete. Crno-beli nisu iskoristili nešto lošiju realizaciju Zvezde u napadu pred kraj treće deonice, prišli su na pet poena, ali je Radivojević trojkom sa osam metara u poslednjoj sekundi utišao Pionir i odveo Zvezdu na plus 8.

Partizan je svim silama pokušavao da sustigne crveno-bele. Prišli su na minus 2 trojkom Lovernja, a odlični Rakočević sa pet uzastopnih poena nedozvoljava preokret. Milosavljević približava crno-bele trojkom na tri minuta pred kraj meča na 65:67, a onda Nelson, kao prethodno i Rakočević, sa pet poena donosi Zvezdi nedostižnih sedam poena prednosti koju su crveno-beli sačuvali do kraja meča.

Najefikasniji igrač utakmice bio je sjajni Igor Rakočević sa 27 poena. Raško Katić je dodao 17 poena, dok je Demarkus Nelson ubacio 14 poena. Najzapaženiji u Partizanu bio je Leo Vesterman sa 13 poena. Dragan Milosavljević je dodao 11, a Žofri Lovernj 10 poena.

Partizan je i dalje na prvom mestu sa skorom 7-2, koliko ima i Mega Vizura, dok je Crvena zvezda i dalje treća sa 6 pobeda i 3 poraza.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter