0
Košarka

Juniori Partizana i zvanično šampioni

Objavljeno: 08.05.13 u 12:12

basketball on a court

Za zelenim stolom juniorima Partizana dodeljena je šampionska titula u toj kategoriji. Posle sramote koju smo imali priliku da vidimo na završnom turniru u Čačku, sada je sitgla i zvanična potvrda o novom osvajaču trofeja.

Finale završnog turnira u Čačku registrovano je službenim rezultatom 20:0 za crno-bele jer je Crvena zvezda Telekom samovoljno napustila teren pre završetka utakmice. Žalba Crvene zvezde Telekom je odbijena.

U saopštenju iz kancelarije Heba juniorske lige stoji detaljno objašnjenje čitavog toka događaja, kao i niz kazni koje je na osnovu Propozicija izrekao Aleksandar Rašinac komesar takmičenja.

Žalba crveno–belih je odbijena kao neosnovana, jer je izjavljena od neovlašćenog lica i odnosi se na odluku delegata koji na toj utakmici nije doneo nikakvu odluku.

Takođe, komesar je izrekao i niz novčanih kazni od kojih su najdrastičnije dobili Slobodan Klipa, trener Zvezde (35.600 dinara i zabrana vršenja dužnosti na četiri utakmice, zatim službeni predstavnik Crvene zvezde M. Sarić sa 23.600 i zabranom vršenja dužnosti na četiri utakmice.

Marko Tejić, košarkaš Crvene zvezde ukupno mora da plati 70.800 i neće moći da igra na četiri utakmice.

I Vasilije Pušica, bek Partizana, je dobio vremensku kaznu, takođe od četiri utakmice neigranja, a moraće da plati i 59.000 dinara.

Ostali vinovnici incidenta su kažnjeni novčano (trojica iz Partizana i devetorica iz Zvezde) kao i Crvena zvezda Telekom (59.000 dinara) i delegat utakmice Dušan Prodanović koji je kažnjen vremenskom zabranom vršenja dužnosti u trajanju od šest meseci jer je dozvolio Nikoli Prvulju, igraču Zvezde da sedi na klupi iako nije bio na spisku igrača za tu utakmicu.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter