0
Domaći fudbal

Istorija se piše u Humskoj

Objavljeno: 08.05.13 u 11:30

12931-kup-srbije

Jagodina i Vojvodina danas (20.30) imaju priliku da osvoje prvi pehar Kupa Srbije, mada ne treba zaboraviti ni nagradu od 10 miliona dinara

Prvi put od 1987. godine u finalu nacionalnog kupa zemlje u kojoj živimo neće igrati ni Partizan ni Crvena zvezda. Ali, kada nisu stigli do ovde nisu ni bitni za našu priču. Mada, kad malo bolje razmislimo, Partizan je utoliko bitan, jer će se na njegovom stadionu sastati Jagodina i Vojvodina – 20.30.

Dve ekipe koje nikad u životu nisu uspele da osvoje ovaj trofej sada imaju priliku da uđu u istoriju. Voša je nekoliko puta dolazila do finala, ali nikada nije imala snage za konačan trijumf, dok Jagodinci debituju u ovako velikom meču.

– Imamo šansu da uđemo u istoriju kluba, Jagodine kao grada, ali i Srbije uopšte. Verujem da će biti mnogo golova, ali se nadam da će jedan više završiti u mreži Novosađana – kaže najbolji strelac Jagodine Miloš Popaj Stojanović.

S druge strane u Novom Sadu smatraju da sve zavisi od njih.

– Poštujemo Jagodinu, to je odličan tim, ali mi pre svega verujemo u sebe. Do sada smo pobedili u svakoj utakmici ovog takmičenja i smatram da zaslužujemo da osvojimo pehar, tim pre što smo kvalitetniji i od nas zavisi hoćemo li u tome uspeti – kaže Abubakar Oumaru.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter