0
Košarka

Čović traži ostavku Bojića

Objavljeno: 08.05.13 u 20:49

nebojsa-covic-1350393803-219760

Nebojša Čović, predsednik KK Crvena zvezda reagovao je na kaznu koju mu je izrekao Predrag Bojić. Čović smatra da je nabolje rešenje da Bojić napusti funkciju komesara Superlige Srbije.

„Ovo je već treći-četvrti put da Peđa Bojić pravi elementarne prekršaje i donosi nekakva saopštenja kroz koja se dodvorava svojim nalogodavcima iz Partizana. On prvo nema nikakav pravni osnov da kazni bilo koga, a posebno ne čoveka koji ne prima platu iz košarke. Pod dva, on ne razlikuje između Crvene zvezde Telekom i Crvene zvezde. Pod tri, ako neko treba da bude kažnjen i neko treba sam da ode to je gospodin Bojić“, rekao je Čović, za B92 i dodao:

„Razlozi za to su: nije ažurirao promene u Agenciji za privredne registre, nije uredno prijavio Udruženje, nije predao završni račun Udruženja na vreme i predao ga je tek posle isteklog roka, a bez odluka Skupštine, što su veliki zakonski prekršaji. Verovatno će se utvrditi još kada i revizije uđu i pregledaju finansije, jer finansijski plan koji je dat za sezonu 2012/13 potpuno razlikuje od onoga što se tokom nje događalo. Čuo sam se sa Bojićem u toku dana i zamolio sam ga da ne zatrpava naš mejl neregularnim saopštenjima i još neregularnijim odlukama koje ne znaju da napišu po zakonu o upravnom postupku. I to im je sve obrazloženo i ja sam prekinuo svaki kontakt sa čovekom koji ne poštuje ni mene, ni Crvenu zvezdu, ni sav naš trud i rad, a živi u „Kući košarke“, koju znamo kako smo napravili. Dosta je udvaranja Partizanu u smislu rušenja srpske košarke i torture koja se sprovodi nad srpskom košarkom“, naglasio je prvi čovek Zvezde.

Predsednik crveno-belih osvrnuo se i na odluku Košarkaškog saveza Srbije da se posle prekida finala Juniorske lige Srbije između Zvezde i Partizana pehar dodeli crno – belima

„To je nastavak bahatosti Dejana Tomaševića. Sačekaćemo predsednika Košarkaškog saveza Srbije Dragana Đilasa, koji je upoznat sa celim slučajem i videćemo kako će se on poneti. Njegova bahatost je jer je prekršio sve norme i sva pravila, nije smenio ni da dodeli ni pehar, ni medalje, jer je Zvezda uložila žalbu i u zakonu predviđenom roku dala dopunu žalbe i obrazložila je sa kompletnom analitikom snimka odakle se vide sve“, naglasio je Čović.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter