0
Košarka

Vujoševićevi stihovi Čoviću

Objavljeno: 07.05.13 u 12:47

Vujosevic-Covic

Pred sutrašnji košarkaški „večiti derbi“, koji će biti odigran u okviru 9. kola Agroživ Superlige Srbije održana je konferencija za medije u Košarkaškom klubu Partizan, a pred novinare je po običaju izašao trener Duško Vujošević koji je ovog puta bio izezetno nadahnut.

„Nije ovo najvažniji meč Zvezde i Partizana ove sezone, bilo je i važnijih, pre svega onaj u Laktašima, a igraćemo verovatno i u okviru plej – ofa. Bez obzira na to naši dueli uvek podižu novi adrenalina. Nema potrebe da objašnjavam koliku tradiciju imaju dueli dva kluba. Sve što mi želimo je da odigramo na kvalitetan način i da se utakmica završi bez incidenata. Stalno se priča o nekoj pa bih zbog toga preporučio jednu pesmu mom starom poznaniku Čoviću, čiji stihovi glase –  „Na tvojoj ruci prsten u tvome oku suze taj drugi što te uze“ – rekao je Vujošević.

Naravno da konferencija nije mogla da prođe, a da se iskusni stručnjak ne osvrne i na komšijsko dvorište.

„Vidim da i ulaze u našu svlačionicu i snimaju šta mi kačimo na zid i onda stavljaju na sajt. Zar vi pričate šta se dešava u vašoj kući. Onda se to daje kao dokaz nekog lošeg odnosa Partizana prema Zvezdi što je besmisleno. Pravi se tendencija ako Zvezda ne napravi uspeh da bi trebalo da se smeni kompletan Savez. Ja ne vidim neki Zvezdin neuspeh. Osvojila je Kup, plasirala se u Evroligu. Nije mi jasno kakve Đilas ima veze sa rezultatima Zvezde“ – upitao se Vujošević, koji je potom malo pričao i o svom timu:

„Mi smo išli drugim konceptom. Selektirali smo mlad tima koji će biti stvaran i podizan na veći nivo. Radeći svaki trening sa tom ambicijom. Objektivno Partizan je dosadašnjim rezultatima napravio nešto što niko nije očekivao. Smetalo mi je kada pojedini novinari proglasili ovaj tim nedovoljno jakim za nivo takmičenja, a onda su veliki uspeh počeli da objašnjavaju kao slab trenutak srpske košarke. Za maksimalno je poštovanje u kakvim uslovima Partzian pravi uspehe.“

Za meč koji je na programu u sredu od 21 sat, a u kojem je Partizan domaćin, crno-beli će ponovo moći da računaju na oporavljenog Dragana Milosavljevića.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter