0
ATP

Dimitrov savladao Noleta pred nekulturnim Madriđanima

Objavljeno: 07.05.13 u 23:26

Novak

Najbolji teniser sveta Novak Đoković doživeo je iznenađujući poraz u drugom kolu ATP turnira u Madridu. Njega je pobedio Bugarin Grigori Dimitrov rezultatom 7:6 (6), 6:7 (8), 6:3. I pored senzacionalne eliminacije Đokovića najveći utisak je ostavila nekulturna madridska publika.

Od početka duela bilo je jasno da će ovaj duel biti veoma zanimljiv. Đoković se u sedmom gemu prvog seta suočio sa četiri brejk lopte, ali je uspeo da ih spase. Međutim, Dimitrov uspeva da dođe do brejka u 11. gemu, ali je Nole odmah uzvratio i set uveo u taj brejk. Đoković je imao dve set lopte,ali je bugarski teniser sa četiri uzastopna poena došao do vođstva.

Sredinom drugog seta Dimitrov dolazi do brejka, a onda je Đoković osetio bol u nozi koja mu je bila povređena posle duela u Dejvis Kupu sa SAD. Posle kraće pauze Đoković se vratio i uzvratio brejk. U tim trenucima publika u Madridu se ponašala, najblaže rečeno, krajnje idiotski. Zviždali su tokom poena i na svaki Đokovićev osvojeni poen nekorektno negodovali.  I drugi set je odlučivao taj brejk koji je ovoga puta pripao srpskom teniseru koji je bio vidno iznerviran ponašanjem publike.

Dimitrov je na startu trećeg seta stigao do brejka i tu prednost čuvao do kraja kada je još jednim brejkom stigao do najveće pobede u karijeri. Dimitrovu svaka čast, a publika u Madridu je potpuno razočarala i pokazala o kakvim ljudima se radi.

Bugarski teniser će se u trećem kolu turnira u Madridu sastati sa boljim iz duela Santjaga Hiralda i Stanislasa Vavrinke.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter