0
Domaći fudbal

FOTO:STARSPORT

Tole zakazuje skupštinu

Objavljeno: 06.05.13 u 10:32
FOTO:STARSPORT
FOTO:STARSPORT

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić spreman je da u junu zakaže skupštinu i na taj način izađe u susret onima koji žele da ga smene. Karadžić je naime, reagova na izjavu potpredsdnika Crvene zvezde Nebojše Čovića koji je konstatovao da se smena predsednika FSS „krčka“ za jun.

„Neka samo krčkaju moju smenu. Kod nas su izbori završeni u julu prošle godine, promene u FSS mogu biti samo kada se četiri regiona dogovore“, rekao je Karadžić za „Sportski žurnal“.

Karadžić je istakao da će kada budu regioni mislili da je vreme za promene to prihvatiti, ali i takođe da mu nije problem da sam u junu zakaže Skupštinu.

„Kada regioni budu smatrali da bi trebalo da menjaju rukovodstvo Saveza, biću tu, spreman sam. Čestitaću novom rukovodstvu, radovaću se uspehu reprezentacije, za razliku od njih koji bi želeli promene zbog sopstvenih interesa“, rekao je Karadžić, „Predlagao sam na Odboru za hitna pitanja da zakažemo Skupštinu. Mislim da nemaju ni blizu tog 41 glasa, već da bacaju prašinu uoči. Što se mene tiče, mogu da im zakažem Skupštinu za jun i neka izađu sa kandidatima. Ako dobije većinu, prvi ću mu čestitati, nema nikakvih problema. Ne znam, zašto se muče, troše gorivo i novac koji inače nemaju, jer vidim u klubovima kako rade, zašto da gube energiju na te stvari, ako ću im ja izaći u susret i pomoći da napravimo Skupštinu“.

Na pitanje da li oseća pritisak, s obzirom da se svakodnevno priča o njegovoj smeni, Karadžić je rekao:

„Pritisak osećam i ne osećam, na neke stvari gledam drugačije. Dva puta sam bio predsednik Saveza kada je reprezentacija otišla na Mondijal, u Nemačkoj 2006. i Južnoj Africi 2010, dva puta sam bio zamenik predsednika kada smo igrali na Evropskom prvenstvu u Belgiji i Holandiji 2000. i na Mondijalu 1998. u Francuskoj, jer je predsednik zbog bolesti tada bio odsutan. Kao što tada nisam bio zaslužan za uspehe, već selektori i igrači, tako i sada ne vidim razlog zašto bi predsednik bio jedini odgovor za neodlazak reprezentacije na Svetsko prvenstvo. Danas u Evropi ima 53 federacije, a samo 16 reprezentacija ide na šampionat, po toj logici bi 37 predsednika trebalo da podnese ostavku. Ako bi se ovakva logika koja se sprovodi u Srbiji primenila na spajanje dva ciklusa, odnosno u drugim zemljama sveta, onda bi samo 20 predsednika ostalo na svojim funkcijama“.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter