0
Evropske lige

Radović čuva Legiju na vrhu

Objavljeno: 05.05.13 u 18:25

miroslav_radovic

Posle nekoliko sati provedenih na drugoj poziciji, fudbaleri Legije savladali su Lehiju iz Gdanjska sa 1:0 u okviru 25. kola prvenstva Poljske i tako se vratili na čelo tabele.

Domaći su na krilima dobijene prve utakmice finala Kupa protiv Slaska pre tri dana krenuli ofanzivno u nadi da će već u prvom poluvremenu rešiti pitanje pobednika, ali se Gdanjsk pokazao kao tvrd i neugodan protivnik.

Kako je utakmica odmicala, tako se i nervoza sve više uvlačila u redove Legije, pa su tako Miroslav Radović, Danijel Ljuboja i ostali saigrači imali problema da pronađu put do mreže gostiju. Ključni trenutak duela dogodio se u 61. minutu kada je Dominika Furmana zamenio Jakub Kosecki koji je 60 sekundi kasnije postigao pobedonosni gol.

Više od 15.000 gledalaca oduševljeno je ispratilo kraj meča i osvajanje nova tri boda koja su vratila Legiju na čelo tabele. Miroslav Radović bio je kao i mnogo puta u ovoj sezoni udarna igla domaćih na sredini terena i igrač koji je u nekoliko situacija bio opasan po golmana gostiju. Radović i Ljuboja sjajno su sarađivali u 50. minutu kada je bivši igrač Partizana mogao i sam da se upiše u strelce.

Legija 11. maja gostuje Jageloniji a onda je u 27. kolu čeka najvažniji duel sezone, protiv drugoplasiranog Leha.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter