0
Košarka

Četvrta kruna za „Kralja“

Objavljeno: 05.05.13 u 22:07

lebron-dzejms

Obistinile su se pretpostavke da će košarkaš Majamija LeBron Džejms drugu godinu uzastopno, a četvrti put u poslednjih pet godina, dobiti laskavu titulu najkorisnijeg igrača NBA lige pošto je dobio čak 1.207 glasova novinara koji su učestvovali u izboru.

Drugoplasirani Kevin Durent (Oklahoma Siti) skupio je tek 765 bodova, Karmelo Entoni (Njujork) je dobio 475, Kris Pol (Los Anđeles Klipers) 289, dok je pet mesto pripalo povređenom Kobiju Brajantu sa 184 boda.

Džejms je u ligaškom delu takmičenja u sezoni za nama prosečno beležio 26,8 poena, osam skokova i 7,3 asistencija, a njegov tim je upisao 66 pobeda i 16 poraza.

„Kralj“ je tako sve bliže rekorderu Karimu Abdulu Džabaru koji je šest puta dobijao ovu titulu, a već sledeće godine može da se izjednači sa Majklom Džordanom i Bilom Raselom, kao što je to ove sezone učinio sa Viltom Čemberlenom koji je takođe četiri puta bio MVP lige.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter