0
Košarka

Popović blistao u porazu Artlanda

Objavljeno: 04.05.13 u 22:46

image

U prvoj utakmici četvrtfinala plej-ofa nemačke Bundeslige, košarkaši Ulma savladali su Artland sa 83:68 (21:13, 24:31, 17:13, 21:11).

Ulm je, rešen da se što pre domogne polufinala krenuo agresivno od samog početka i u prvoj četvrtini odbrana Artlanda nije imala rešenja za Džona Brajanta i Alena Reja. Ipak, u drugoj četvrtini probudili su se gosti koji su za deset minuta uspeli da Ulmu daju 31 poen. Ekipu su pokrenuli Branislav Ratkovica i Petar Popović, a kada im se pridružio Entoni King, već je bila viđena uzbudljiva završnica.

Posebno se u tom kvartalu istakao Popović koji je sredinom druge četvrtine maltene jedini postizao poene za Artland. Međutim u trećoj četvrtini Artland ponovo nije mogao da zaustavi Brajanta i saigrače, koji su još više ubrzali ritam u poslednjoj deonici, te je poraz bio neizbežan.

Petar Popović bio je najefikasniji u timu Artlanda sa 18 poena šutirajući sjajnih 8/10 iz igre i 2/3 sa linije slobodnih bacanja. Pratili su ga Brajs Tejlor sa 17 i Ratkovica sa 14 poena. U timu Ulma najviše su se istakli Rej i Brajant sa po 24 poena.

Artland će biti domaćin druge utakmice plej-ofa sa Ulmom, a taj meč na programu je 8. maja.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter