0
ATP

Krstin osvojio turnir u Kazahstanu

Objavljeno: 04.05.13 u 13:20

Pedja Krstin 1

Mladi srpski teniser Peđa Krstin osvojio je turnir u Šimkentu, u Kazahstanu, trijumfom nad Sijarheijem Betauijem iz Belorusije. Krstin je do svog prvog trofeja u seniorskoj konkurenciji došao pobedom nad prvim nosiocem turnira koji je igran za nagradni fond od 10.000 dolara, sa 6:2, 6:1.

Srpski teniser, koji je tek izašao iz juniorske kategorije, u poslednje dve nedelje nizao je odlične rezultate i napravio je velika iznenađenja, prvo u francuskom Grasu, gde je stigao do polufinala, a sada i u Šimkentu.

Prezadovoljan sam titulom, koja mi je prva u seniorskoj konkurenciji i za sada najveći uspeh u mojoj karijeri. Igrao sam veoma dobro ceo turnir, a najbolje u finalu. Potvrdio sam da se nalazim u dobroj formi. Ovaj trijumf je pokazao da se nalazim na pravom putu“, rekao je mladi Krstin.

Na putu do finala, Krstin je eliminisao trećeg nosioca Sarvara Ikramova iz Uzbekistana u prvom kolu, pa Rusa Andreja Levina u drugom kolu, njegovog zemljaka Kirila Dmitrijeva u četvrtfinalu, a u polufinalu je bio bolji od drugog kosturaša Moldavca Andreja Cijumaka. Na kraju je prvom nosiocu prepustio samo tri gema, što njegov uspeh u Kazahstanu čini još većim.

Krstin trenutno zauzima 1.029. mesto na ATP listi, a sledeće nedelje trebalo bi ponovo da igra u Šimkentu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter