0
ATP

Đoković na startu protiv Dimitrova ili Martija

Objavljeno: 04.05.13 u 11:19

image

Najbolji teniser sveta Novak Đoković na startu turnira masters serije u Madridu igraće sa pobednikom meča između Bugarina Grigora Dimitrova i Španca Havijera Martija, određeno je večeras žrebom.

Dve nedelje nakon trijumfa u Monte Karlu, Đoković će nastupiti na četvrtom turniru masters serije ove sezone, gde je slavio 2011. godine. Kao prvi nosilac slobodan u prvom kolu.

Ukoliko očekivano prođe startnu prepreku, Đokovićev potencijalni rival u trećem kolu mogao bi da bude Švajcarac Stanislas Vavrinka, u četvrtfinalu Francuz Žo-Vilfrid Conga ili Kanađanin Miloš Raonić, a u polufinalu Britanac Endi Marej, Čeh Tomaš Berdih ili Janko Tipsarević, od koga je prošle godine poražen u četvrtfinalu.

U eventualnom finalu potencijalni protivnici srpskog tenisera su Švajcarac Rodžer Federer i Španci Rafael Nadal i David Ferer.

Tipsarević, koji je postavljen za devetog nosioca, na startu igra protiv Argentinca Huana Monaka, a bolji iz tog duela čeka pobednika meča između Južnoafrikanca Kevina Andersona i kvalifikanta.

Viktor Troicki takođe nije imao sreće sa žrebom pošto se u prvom kolu sastaje sa Špancem Marselom Granoljersom, a pobednik čeka boljeg iz duela Kei Nišikori (Japan) – Jirgen Melcer (Austrija).

Turnir u Madridu ponovo će se igrati na tradicionalnoj, crvenoj šljaci, nakon neuspelog eksperimenta prošle godine, kada se igrao na plavoj.

Na ženskom turniru u glavnom gradu Španije najbolje srpske teniserke Ana Ivanović i Jelena Janković u prvom kolu igraju protiv kvalifikantkinja i, ukoliko pobede, sastaće se već u narednoj rundi, prenosi Tanjug.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter