1
Košarka

Radnički otpustio Markovića!

Objavljeno: 03.05.13 u 19:51

Stiven Markovic

Odbijanje Stivena Markovića da se vrati u igru na meču protiv Partizana razljutilo je upravu Radničkog koja je posle meča raskinula saradnju sa iskusnim plejmejkerom.

„Košarkaški klub Radnički završio je danas saradnju sa Stivenom Markovićem, znatno pre isteka ugovorenog perioda. Najneposredniji povod za odstranjivanje dvadesetosmogodišnjeg Markovića iz redova Kragujevčana je njegovo odbijanje da se vrati u igru nakon tajm-auta u susretu sa Partizanom u sedmom kolu Superlige Srbije.“, navodi se u saopštenju Kragujevčana.

Potez Stivena Markovića u Radničkom vide kao najgrublji vid kršenja radnih obaveza.

„Zahvaljujući odgovornosti svih ostalih igrača koji su bili na raspolaganju treneru Nikoliću, to nije za posledicu imalo poraz od aktuelnog prvaka, što bi dramatično ugrozilo klupske ambicije – plasman na srpski plej-of. Marković je ovim neshvatljivim odbijanjem ispoljio nepoštovanje, pre svega, prema svojim saigračima, sa kojima je delio i prijatne i teške trenutke sve vreme od kada je nosio dres ovog kluba“, kaže se u saopštenju.

Ovo nije prvi put da Marković ne poštuje klupska pravila i Kragujevčani to više nisu mogli da tolerišu.

„Grb Radničkog je iznad svakog pojedinca, pa ovakav stepen ugrožavanja interesa kluba jednostavno više nije bilo moguće tolerisati. Iako raskid saradnje sa Markovićem, uz povredu Ćapina, može da stvori sliku o desetkovanju sastava na poziciji organizatora igre, Radnički ne želi da bude talac bilo čijih nejasnih pobuda, makar to bio i igrač koji je dve sezone čekan da se doslovce u poslednji čas pridruži pripremama“, zaključuje se u saopštenju Radničkog.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter