0
Fudbal

Nemci predali kandidaturu za EP 2020

Objavljeno: 03.05.13 u 17:24

dfb.jpeg

Euforija koja vlada u nemačkom fudbalu nakon odličnih rezultata klubova u Ligi šampiona odrazila se i na Fudbalski savez ove zemlje koji je danas potvrdio kandidaturu za organizaciju Evropskog prvenstva 2020. godine.

Podsetimo da je UEFA odlučila da se taj šampionat odigra u 13 različitih gradova i država na 13 stadiona. Plan je da se na 12 različitih emsta odigraju utakmice po grupama i četvrfinalni dueli, dok bi 13. grad bio domaćin polufinalnih dvoboja i samog finala. Nemci su odlučili da se kandiduju za obe varijante i nema sumnje da će biti jedni od glavnih favorita za organizatore same zavrpnice takmičenja.

Još uvek nije poznato koji gradovi će biti nominovani, ali se pretpostavlja da su najozbiljniji kandidati Minhen, Dortmund i Berlin.

Rok za predaju kandidatura je 12. jun ove godine, a među kandidatima bi mogao da se nađe i Beograd pošto je FSS svojevremeno najavljivao da će predložiti da se neke od utakmica odigraju na novom Nacionalnom stadionu  koji bi trebalo u narednim godinama da bude izgrađen u našem glavnom gradu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter