0
Košarka

Grujin demantuje i osuđuje glasine

Objavljeno: 03.05.13 u 16:57

Ivan-Grujin

Povodom čaršijskih priča da je Košarkaški klub Partizan u prethodnom kolu Agroživ Supelige Srbije pustio Košarkaški klub Radnički da pobedi kako bi Kragujevčani ostali u trci za plasman u Jadransku ligu oglasio se predsednik ovog kluba Ivan Grujin, koji je odlučno demantovao i osudio takve glasine.

„Najoštrije osuđujem insinuacije u medijima kojima se dovodi u pitanje trijumf Radničkog nad Partizanom u sedmom kolu Superlige Srbije. Zaprepašćujući je neprofesionalni stav da Radnički pobeđuje kada ga protivnik „pusti“, a da ga protivnici pobeđuju u „nameštenim“ utakmicama. Jednako je nekorektno i ponavljanje naslova i članaka u kojima se ne navodi da je Radnički u nekoj utakmici pobedio, već da je njegov rival izgubio. Izlišno je i reći, ali to ipak činim zbog negativnog uticaja koji neodgovorni mediji imaju na javnost, sa nadom da će objektivna glasila objavom ispoštovati klub iz prestonice Šumadije: Radnički nikada nikoga nije „pustio“, niti je bilo kojoj utakmici pristupio sa ciljem da izgubi. One koji površno i tendenciozno pristupaju našim igrama podsećam, Radnički je pet puta nadigrao Partizan od kada se Jadranska i Superliga igraju u Kragujevcu“ – kazao je Grujin u izjavi za zvanični sajt kluba, a potom je dodao:

„Svako ko je objektivno pratio poslednji susret Radničkog i Partizana mogao je da se uveri da je utakmica bila neizvesna do samog kraja. Posle tih 40 minuta nadigravanja mi smo izašli kao pobednici. U jednako dramatičnoj utakmici u Laktašima protiv Zvezde to se, pak, nije dogodilo. Osuđujemo već učestalo stvaranje nezdrave klime oko Radničkog u emisijama SOS-kanala. Tražimo od pomenutog medija da naš klub ubuduće ne stavlja u negativan kontekst, kao i da nas poštedi zluradih komentara koje inicira tendencioznim sadržajima programa. To nije samo ljaganje kluba iz Kragujevca, već i naših rivala, ali i srpske košarke u celini. Isto se odnosi i na ostale profesionalne redakcije koje žele da naruše ugled našeg kluba. To nismo zaslužili dosadašnjim otvorenim pristupom prema svim poslenicima javne reči.“

Prvi čovek Kragujevčana ne želi da se ovom osudom nepoštovanja Radničkog završi „odbrana“ kluba. Već sada najavljuje drugačiji odnos sa delom medija ukoliko se ne vrate koretnom pristupu jednom od reprezenata srpske košarke:

„Svako ko ozbiljno radi svoj posao u medijima, a makar i delimično poznaje kakve su ličnosti i sportski radnici Miroslav Nikolić i Duško Vujošević, zna da je „nameštanje“ nemoguća pojava, da ih obojicu samo želja za pobedom vodi ka svakoj utakmici. Smatram da su ovakvi medijski ispadi uvrede i njih dvojice. Radnički, uprkos porazima koje doživljava na terenu, sve vreme nastoji da sa svojim suparnicima gaji pristojan odnos. Doživljavali smo teške neuspehe pred svojim navijačima, ali smo kolege iz tabora protivnika uvek ispraćali uljudno, baš kao što smo ih i dočekivali. Gadi nam se da prijatan razgovor sa predstavnicima Partizana posle sedmog kola domaće lige pojedini mediji izobličavaju i stvaraju petparačke priče za jednokratno udovoljavanje onima koji ne misle dobro domaćoj košarci. Ukoliko se takav odnos nastavi, Radnički će odbiti dalja učešća u emisijama ovakvog tipa, a zaustaviće i komunikaciju sa nekorektnim medijima. Očito je da im naš klub i nije potreban kao izvor pouzdanih informacija, kada već imaju unapred smišljenje „storije“. Kao profesionalci u svom poslu, dovešćemo u pitanje dalju saradnju sa zlonamernicima jer ovo nije prvo ponižavanje Radničkog, ali od sada više nećemo ispoljavati toleranciju na sopstvenu štetu. Ukoliko će „posledica“ po nas biti izostavljanje iz sadržaja takvih medija, spremni smo da radimo i pod takvim opterećenjem, a do javnosti ćemo dopirati drugim kanalima komunikacije“ – završio je Grujin.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter