Partizan okupljanje, Teleoptik pocetka priprema za prolecni deo prvenstva 2012/2013 Beograd, Srbija

Sujeta, definitivno moj omiljeni greh – izgovorio je Al Paćino u poslednjoj sceni filma “Đavolji advokat”, a tih nekoliko reči čine esenciju svih problema u srpskom sportu. Pogotovo u Fudbalskom klubu Partizan.

Oprobanim metodama davanja podrške treneru, a istovremenom užurbanom potragom za njegovim naslednikom predsednik kluba iz Humske Dragan Đurić potrošio je još jednog šefa stručnog štaba, ali njega to ne zabrinjava. Potrošnog materijala te vrste ima na svakom koraku, potrebno je samo da “Đura the great” pritisne dugmence i ispred njegove kancelarije stvara se red potencijalnih mazohista, koji su željni njegovog maltretiranja.


Ovaj put, šut kartu je dobio Vladimir Vermezvić, koji je kofere još odavno spakovao, mada mu to nije bilo na vreme javljeno. Ove nedelje je samo dobio overenu priznanicu da do kraja maja može da uživa u lepom vremenu i da s strane gleda, koliko je zaista loše ono što je ostavio u nasleđe Vuku Rašoviću.

Istom onom Rašoviću, za kojeg je onako u prolazu spomenuo kako je u dobrim odnosima s predsednikom Đurićem, jer često piju kafu. Količina šćera u njoj nije toliko bitna, jer je očigledno da je svaka šoljica kafe ispijena s čelnikom kluba zapravo živa rana na balonu Vermezove sujete.

Pre početka sezone, nije bilo čoveka u Humskoj koji nije proročki predvideo da će ova sezona biti teška, ali nijednog trenutka nisu videli prave razloge takvog razvoja događaja. A oni naravno leže u sujeti, jer ne može se ni približno tačno reći čija je veća. Đurićeva, Gruborova, Tumbina ili Vermezova.

Kad uđete u Humsku, pogotovo ukoliko imate tu nesreću da ih svu četvoricu u isto vreme zateknete u istoj prostoriji, osetite neprijatnost. Ta božja kazna koja stoji nad njihovim glavama toliko je velika, da nemilosrdno pritiska sve što joj se nađe u delokrugu delovanja. Niko i ništa ne sme da im priđe, jer svaki pogled, svako rukovanje ili ne daj Bože popijeno piće s nekim od njih četvorice, preostala trojica smatraju kao direktni atak na svoj integritet.

To je na kraju uništilo “porodičnu atmosferu”, a sva je prilika da će ukoliko se nešto hitno ne promeni, uništiti i klub, koji im je svima dao priliku da ih svet vidi, što su oni iskoristili za neprimereno prežderavanje svojih sujeta.