0
Auto Moto

Borković će voziti u Salzburgu

Objavljeno: 03.05.13 u 15:15

dusan-borkovic

Srpski automobilsta Dušan Borković će 16. maja u Salcburgu nastaviti takmicenje u ETCC (Evropskom kupu turing automobila) uprkos činjenici da je njegov automobil pretrpeo ogromna oštećenja na prethodnoj trci i da popravka neće biti gotova do naredne trke. Rešenje je nađeno u iznajmljivanju drugog automobila, koji ce Duća voziti dok njegov Seat Leon ne bude doveden u dobro stanje.

Na trci u Slovačkoj 28. aprila krivicom mađarskog vozača Ferenca Fice došlo je do udesa u kome je učestvovalo šest vozila od kojih je automobil našeg šampiona pretrpeo najveća oštećenja. Odmah nakon trke automobil je transportovan u Španiju gde su stručnjaci Seat Ssport konstatovali totalnu štetu i počeli popravku. Trenutno popravljaju karoseriju i tek kada se taj deo posla završi krenuće se sa drugim još složenijim i skupljim radovima. U svakom slučaju popravka neće biti gotova do trećeg ETCC takmičarskog vikenda koji će od 16. do 19. maja biti održan u Austriji (Salcburg).  Borković i članovi NIS Petrol Racing Team-a doneli su odluku da Dušan nastavi takmicenje i da se iznajmi automobil koji će voziti u Salcburgu. Ovakva odluka sa sobom nosi nove velike troškove, ali predstavlja bezbednije rešenje problema i omogućuje da Borković, na radost velikog broja navijača širom Evrope vozi u Austriji.

Bez sumnje Borkoviću je sada neophodna velika podrška sa svih strana, kako bi jedini srpski predstavnik u evropskom automobilskom takmičenju najvišeg ranga pod patronatom FIA (Medunarodne automobilske federacije) nastavio sezonu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter