0
Domaći fudbal

Zvezda osvojila i Jagodinu, neverovatni kiksevi golmana

Objavljeno: 02.05.13 u 20:50
FOTO:STARSPORT

JAGODINA-ZVEZDA_03

Crvena zvezda je opet prišla Partizanu na samo dva boda, jer je uspela da na veoma teškom gostovanju u Jagodini dođe do sva tri boda, 3:2. Izuzetno interesantna, kvalitetna i uzbudljiva utakmica u Jagodini, dve velike greške golamana i jednog i drugog tima, a na kraju crveno-beli idu kući sa tri boda.

Za Crvenu zvezdu od prvog minuta:  Bajković, Petković, Spajić, Mikić, Vešović, Milivojević, Kadu, Milijaš, Kasalica, Milunović, Dauda. Jagodina je počela meč u sledećem sastavu:  Bondžulić, Dukić, Elmonir, Ilić, Živanović, Gogić, Damjanović, Đurić, Đenić, Arsenijević, Stojanović.

Počeo je meč u Jagodini, Crvena zvezda ima veliku podršku sa tribina, a dosta navijača crveno-belih još nisu stigli na stadion jer je velika gužva, kažu da je red čak 5 kilometara.

Već u 3. minutu Crvena zvezda vodi, velika greška golmana Bondžulića koju koristi Kadu i pogađa mrežu. Ispucao je kardinalno loptu Bondžulić i praktično je asistirao Kaduu.

U 9. minutu prva, prinudna izmena u ekipi Jagodine umesto povređenog Ilića ušao je bivši igrač Crvene zvezde Danijel Mihajlović. U 10. minutu prvi korner za Jagodinu i prva gužva u kaznenom prostoru, dva puta je centrirao Elmonir, a Spajić je dobio udarac i ostao je da leži ne travi.

U 16. minutu nova velika šansa za Zvezdu, Kadu je proigrao Kasalicu, koji je odlično prosledio loptu na desnu stranu ka Daudi, ali je on umesto mreže zatresao stativu. U 23. minutu prva poluprilika za Jagodinu, posle centaršuta sa desne strane Mikić nije dotakao loptu, što je pomalo zbunilo Bajkovića ali je na kraju ipak dobro intervenisao.

U 25. minutu Kadu sjajno centrira, a Nigerijac Abiola Dauda postiže drugi gol na meču i donosi Zvezdi dva gola prednosti. Dobra akcija Jagodine u 28. minutu ali je Đurić sa ivice kaznenog prostora šutirao preko gola. Simo Krunić je izuzetno nezadovoljan igrom svojih pulena, pa je sve igrače sa klupe već poslao na zagrevanje… U 39. minutu najbolji strelac JSL Miloš Stojanović postiže svoj 15. pogodak u sezoni i smanjuje na 2:1. Posle još jednog prekida i dva centaršuta – drugi je uputio Arsenijević i to spoljnom, Stojanović je glavom zatresao mrežu Bajkovića. Jagodina je mnogo bolje odigrala poslednjih 15 minuta prvog poluvremena i zasluženo smanjila rezultat.

U 51. minutu neverovaran kiks Bobana Bajkovića i 2:2. Golman Cvrne zvezde je posle centaršuta Đurića cenio da lopta ide pored gola, ali je ona završila u mreži! Međutim, Zvezda je krenula sa centra i opet povela sa 3:2, strelac je bio Luka Milunović, koji je na drugoj stativi bio sam posle pokušaja Kasalice.

U 53. minutu nova greška Bajkovića, kome je ispala lopta prilikom istrčavanja, ali JAgodina ne dolazi još jednom do izjednačenja. U 59. minutu nova velika prilika za Daudu, ali nema četvrtog gola za crveno-bele. Sjajnog Kadua je u 63. minutu zamenio Srđan Mijailović.

U 65. minutu drugi žuti karton dobija Marko Vešović i Crvena zvezda ostaje sa igračem manje. Zvezda se uspešno branila, a u 81. minutu Sa Pintu pojačava odbranu i umesto Daude uvodi Filipa Mladenovića. U istom minutu menja i Krunić uvodi Stojkova umesto Arsenijevića. Crveno-beli uspevaju da u naredna tri minuta prebace igru na polovinu Jagodine, pa je odbrana imala priliku malo da se odmori.

Trener Crvene zvezde Rikardo Sa Pintu bio je izuzetno nezadovoljan suđenjem i često je prigovarao arbitrima, u nekoliko navrata je i imao razloga za to. U 89. minutu Elmunir je šutirao jako dobro sa ivice kaznenog prostora, ali je lopta ipak otišla preko gola. Nije Jagodina uspela da stvori nijednu veću priliku do kraja susreta iako je bilo četiri minuta nadoknade, ali je u poslednjem minutu nastao totalni haos, Elmonir je dobio crveni karton, u teren je uleteo i Krunić, tu je bio i Sa Pintu. Šta se desilo? Elmonir i Mladenović su bili u duelu, Mladenović je napravio faul, a Elmonir je nesportski reagovao posle toga i zaradio isključenje. Crvena zvezda se sa ovog teškog gostovanja vraća kući sa sva tri boda i opet diše za vrat Partizanu, samo je dva boda razlike između večitih rivala.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter