0
Evropske lige

Ignjatijević: Ukrajinski fudbal mi odgovara

Objavljeno: 02.05.13 u 09:45

image

Bivši fudbaler Crvene zvezde Nikola Ignjatijević uspeo je po odlasku iz ’crveno-belih’ da napravi veoma uspešnu karijeru, prvo u Rumuniji, a potom i u Ukrajini.

Ignjatijević je 2011. godine prvo iz Zvezde otišao na pozajmicu u Politehniku, gde se zadržao pola godine, pre povratka u Beograd, a od prošle godine sa velikih uspehom brani boje Zorje.

„Moji utisci iz Rumunije su fantastični, mogu da kažem da sam doneo pravu odluku kada sam otišao u Politehniku. To je za mene bio novi izazov i iskustvo više. Igrao sam u kvalitetnoj ligi, protiv kvalitetnih ekipa, kao i igrača. Imao sam veliku želju da ostanem tamo i potpišem ugovor, ali se klub našao u velikom problemu, tako da je povratak bio jedino rešenje“, istakao je Ignjatijević.

Po povratku sa pozajmice, Ignjatijević je proveo još jednu polusezonu u Crvenoj zvezdi i potom je usledio prelazak u ukrajinsku Zorju.

„Zorja je od tada bila najkonkretnija, znali su sve u vezi sa mnom i to mi se svidelo. imao sam utisak da znaju šta žele od samog početka, što mi se svidelo. Vrlo brzo sam se adaptirao, pošto sam ceo pripremni period proveo sa ekipom. Pomoglo mi je to što u ekipi imam još trojicu igrača sa Balkana. Ukrajinski fudbal mi odgovara, tako da nikakvih problema nisam imao“, naglašava srpski fudbaler.

Zorja se u samom finišu sezone nalazi na desetoj poziciji, čime je ispunjen cilj kluba, a Ignjatijević je zadovoljan jer je bio jedan od najstandardnijih.

„Prvobitni cilj bio nam je da zadržimo premijerligaški status. Sada, kada smo to uradili, postavili smo sebi drugi cilj, a to je da budemo među deset najboljih ekipa“, kaže popularni „Brigel“.

U ukrajinskom fudbalu ispred svih su Dinamo i Šahtjor, ali im se, prema Ignjatijeviću, Metalist približava.

„Dinamo je simbol ukrajinskog fudbala, najveći brend. Šahtjor je poslednjih godina apsolutni vladar, imaju tim koji već tri-četiri godine igra zajedno i, naravno, vrhunske igrače. Metalist je tim koji mnogo obećava i koji je iz godine u godinu sve bolji. Mislim da će za nekoliko godina biti prvak. Njihova strategija je slična Šahtjorovoj, a to je da napad predvode igrači iz Južne Amerike. Takođe, imaju najboljeg golmana ukrajinske lige, a to je naš Vladimir Dišljenković“, govori Ignjatijević.

Ugovor Ignjatijevića sa Zorjom veže do zime 2014. godine, a bar u ovom trenutku on nema nameru da menja zemlju u kojoj igra.

„Za sada ne znam da li ću ostati do kraja ugovora u klubu. Postoji obostrana želja da se ugovor i produži. Ima i interesovanja drugih klubova, ali čekam da se završi sezona, pa ćemo videti da li će doći do transfera. Svakako, voleo bih da ostanem u Ukrajini. Ovde mi odgovara i prija stil igre“, rekao je srpski fudbaler.

Ignjatijević se posebno osvrnuo na period koji je proveo u Crvenoj zvezdi, u kojoj je prošao omladinsku školu, a potom branio boje prvog tima od 2009. do 2011. godine.

„Za Zvezdu me vežu najlepša sećanja. To je klub u kojem sam ponikao, naučio sve fudbalske elemente zahvaljujući Miletu Jovinu. Prošao sam sve mlađe selekcije i došao do prvog tima. Kada sam se vratio i potpisao ponovo ugovor sa Zvezdom 2009. godine trener je bio Vladimir Petrović Pižon, a tada je došlo do promene uprave i u igračkom kadru. Nije bilo velikih očekivanja od moje generacije, čak mogu da kažem da smo nailazili na potcenjivanje. Tada smo osvojili Kup i vodili žestoku borbu sa Partizanom u prvenstvu, koje, nažalost, nismo osvojili. Mislim da bi prvenstvo bilo osvojeno da nas je do kraja sezone vodio Pižon. Mnogo mi je žao zbog toga, jer se takve prilike ne pružaju često“, naglasio je Ignjatijević.

Iako je trenutno daleko, u Ukrajini, Ignjatijević ističe da redovno prati dešavanja u redovima ’crveno-belih’.

Mislim da je povratak Dragana Džajića na čelo kluba najbolji potez od 2004. Svi zvezdaši su svesni stanja u kojem je klub, a ja sam čak i to osetio. Ne treba zaboraviti da Džajić nije svemoguć i da ne može odmah po dolasku da vrati klub na mesto koje mu pripada. Vidim da sadašnji trener ima rezultate i sve što je doneo sa sobom je za sada dobro. Želim mu da tako i nastavi, čuo sam samo pozitivne stvari što se tiče njegovog rada“, zaključuje Ignjatijević.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter