0
Košarka

FIBA odlučila, EP na 4 godine, na SP 32 selekcije

Objavljeno: 02.05.13 u 21:37

fiba

Čelnici FIBA su odlučili da nakon Svetskog prvenstva u Španiji 2014. godine sledeće bude tek 2019. godine, a od tada na svake četiri godine, baš kao u fudbalu. Bord FIBA održan je u Istanbulu, a tamo su bili i sekretar Saveza Andrija Kleut i selektor „Orlova“ Dušan Ivković, ali i Predrag Bogosavljev, direktor FIBA za organizaciju takmičenja i događaja, Zoran Radović, direktor sportskog razvoja u FIBA, kao i Bugarin Kosta Iliev zadužen za basket „3 na 3“.

Od sada će na SP igrati 32 selekcije, a ne 24 kao do sada, a treba naglasiti da će se za naredne svetske šampionate igrati kvalifikacioni turniri i to u šest termina: novembar (2017), februar, jun, septembar, novembar (2018) i februar (2019).

I kontinentalni šampionati će se od 2017. godine igrati na svake četiri godine. Velike promene sistema takmičenja, videćemo za koju godinu da li su dobre ili loše.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter