0
Tenis

Dve decenije od stravičnog napada na Moniku Seleš

Objavljeno: 02.05.13 u 13:14

SELES

Danas se navršava tačno 20 godina od kada je na turniru u Hamburgu Ginter Parhe nožem pokušao atentat na Moniku Seleš. Sve se odigralo na četvrtfinalnom meču koji je Selešova igrala protiv bugarske teniserke Katarine Malajeve.U tom trenutku najbolja teniserka sveta vodila je sa 1:0 u setovima, a u drugom setu imala je prednost od 4:3, kada je tokom pauze između gemova Parhe sa leđa nožem izvršio napad na Selešovu.

Parhe je za ovaj pokušaj atentata dobio 2.5 godine zatvora iz obrazloženje da je psihički bio labilan u trenutku napada, te da nije imao ua cilj da ubije teniserku već samo da je onesposobi kako bi Štefi Graf ponovo izbila na prvo mesto liste najboljih teniserki.

Privatnim avionom Selešova je prebačena u SAD na lečenje i rehabilitaciju, koja je potrajala dve i po godine. Tada je i dobila na težini – 17 kilograma! Fizički se Monika oporavila za nekoliko nedelja, ali je napad ostavio psihološke ožiljke.

– Danima, noćima i mesecima imala sam košmare, pod uticajem događaja u Nemačkoj, odlučna da više nikada, ni pod kojim uslovima ne kročim u tu zemlju – rekla je Monika.

Od tužbe Selešovih nemačkim vlastima za nemarnu organizaciju nisu dobili ni marku novčane nadoknade od traženih 30 miliona.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter