0
Košarka

FOTO: STARSPORT

Simonović trojkom doneo Zvezdi pobedu

Objavljeno: 01.05.13 u 21:07
FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Košarkaši crvene zvezde Telekom uz puno muke savladali su odličnu ekipu Vojvodine Srbijagas sa 86:85 (19:21, 23:21, 16:26, 28:17). Vojvodina je vodila tokom čitavog meča, ali su Beograđani predvođeni sjajnim Rakočevićem ipak uspeli na kraju da dođu do bitne pobede trojkom Marka Simonovića u poslednjim trenucima meča.

Gosti su odlično počeli meč i bili veoma precizni u prvih 10 minuta. Zvezda je držala priključak, ali je odbrana Beograđana podbacila. Tokom većeg dela prvog poluvremena izabranici Dejana Radonjića su konstantno jurili prednost Vojvodine. U jednom trenutku gosti su imali 11 poena viška, ali je Zvezda do odlaska na odmor uspela da stigne rivala.

Činilo se da će Beograđani u nastavku susreta uspeti da slomiju otpor rivala, ali se to ipak nije desilo. Beogradski crveno-beli su čak i poveli u 28. minutu, ali je je Vojvodina serijom od 10:0 stekla veliku prednost pred poslednju deonicu. Sredinom odlučujuće četvrtine Zvezda je uspela da dođe na samo tri poena zasotatka, međutim Novosađani preko Zekovića ponovo dolaze do ozbiljnijeg vođstva. Zvezda ipak uvodi meč u neizvesnu završnicu i trojkom Marka Simonovića dolazi do vođstva. Imali su Novosađani priliku da dođu do pobede, ali je Kalinić promašio.

Posle nekoliko lošijih partija kapiten Zvezde Igor Rakočević je briljirao na ovom meču. On je postigao 33 poena i bio najzaslužniji za pobedu svog tima. Raško Katić je dodao 17 poena, a Bojan Subotić je ubacio 13 poena. Dragan Zeković je sa 21 poenom bio najefikasniji u Vojvodini, dok je Nikola Kalinić ubacio 20 poena.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter