0
Košarka

Radnički naneo Partizanu prvi poraz

Objavljeno: 01.05.13 u 19:58

kk-radnicki-crveno

Košarkaši Radničkog savladali su Partizan mt:s sa 81:78 (22:23, 20:21, 21:16, 18:18) u okviru 7. kola košarkaške Superlige. To je prvi poraz crno-belih ove sezone u prvenstvu Srbije.

Partizan je poveo na početku meča najviše zahvaljujući raspoloženom kapitenu Vladimiru Lučiću, ali je Radnički predvođen odličnim Terikom Vajtom brzo sustigao prednost gostiju. Crno-beli su na kraju prve deonice imali minimalnu prednost, a početkom druge su došli do plus 6. „Đevoli“ ponovo uzvraćaju i dolaze do izjednačenja, a potom je usledila rezultatska klackalica. Partizan je na poluvremenu imao blagu prednost.

U nastavku susreta izabranici Duška vujoševića su povećevali stečeno vođstvo koje je u jednom trenutku iznosilo devet poena viška. Kraj treće četvrtine u potpunosti je pripao Radničkom koji je preokrenuo rezultat i serijom od 11:0 došao do vođstva. Crno-beli ponovo preokreću rezultat u svoju korist, ali onda dolazi kriza u igri u napadu. Partizan nije postigao košviše od 3 minuta što je Radnički iskoristio da ponovo povede. Pred kraj meča usledila je penal završnica u kojoj su precizniji bilidomaći košarkaši koji su zasluženo došli do pobede.

Najefikasniji na meču bio je košarkaš Radničkog Teriko Vajt koji je postigao 26 poena. Tri igrača Kragujevčana su ostvarila po 12 poena Birčević, Borisov i Nikolić. Najzapaženiji u Partizanu bio je kapiten Vladimir Lučić sa 20 poena. Gordić i Bogdanović su ubacili po 11 poena.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter