0
Ostali sportovi

Poveli Daksi, Hoksi i Bluz

Objavljeno: 01.05.13 u 09:15

167822724_slide

Sa tri utakmice sinoć je započeo Stenli kup plej of za 2013. Na dve utakmice produžeci su odlučivali pobednika, dok je samo Anahajm u regularnom toku meča stigao do prve pobede u seriji.

Daksi su sa 3:1 savladali na svom ledu Detroit Red Vingse. Verovatno zbog činjenice da je u pitanju prva utakmica plej ofa nije viđen preterano zanimljiv hokej.

Daksi su poveli u prvoj trećini golom Nika Bonina u 11 minutu, a izjednačenje Detroitu doneo je Den Kliri šest minuta posle, a oba pogodtka postignuta su sa igračem više. SVe do početka treće trećine nije bilo novih uzbuđenja a onda je u drugom minutu poslednjeg perioda Timo Selane doneo Daksima novu prednost. Konačnih 3:1 postavio je na samom kraju utakmice Fronsoa Bošemin golom u „praznu mrežu“ gostiju.



Čak 42 odbrane golmana Kingsa Džoanatana Kvika nisu bile dovoljne da aktuelni šampioni plej of seriju protiv Sent Luisa otvore pobedom, a Bluzeri su posle produžetka pobedili sa 2:1.

167820280_slide

Aleksandar Stin doveo je Sent Luis u vođstvo u 10. minutu prve trećine, a izjednačenje Kingsima doneo je na 32 sekunde pre kraja utakmice. U produžetku su hokejaši Sent Luisa ipak bili spretiniji i sa igračem manje na ledu stigli su do pobede, a strelac je ponovo bio Stin.

Čikago Blekhoksi su u Junajted centru poveli 1-o u seriji protiv Minesota Vajlda, a do pobede od 2:1 su stigli golom Brjana Bikela u produžetku.

Gosti su poveli u prvoj trećini, a strelac je bio Kal Klaterbak, a izjendačenje Blekhoksima u regulranom toku utakmice doneo je Marion Hosa u drugoj trećini.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter