0
Domaći fudbal

Milan Savić: Belgija je idealna odskočna daska

Objavljeno: 01.05.13 u 11:54

MilanSavic

Jedan od brojnih fudbalera koji su napustili Srbiju pre nego što su uspeli da postanu poznati u svojoj domovini je i Milan Savić.

19-godišnji štoper je od prošlog leta član Genta, u koji je prešao pre nego što je ostavio trag u prvom timu Partizana. Savić je objasnio da je Gent sa svojom ponudom preduhitrio ‘crno-bele’.

„Čekao sam da vidim šta će Partizan da uradi jer mi je isticala stipendija. Nije bilo ponude, pa sam se okrenuo inostranstvu. Crno-beli su želeli da me zadrže tek kada sam prelomio da odem u Gent, ali tada je već bilo kasno“ – rekao je Savić.

Savić je rekao da su ga Belgijanci „otkrili“ na mečevima za mlađe selekcije nacionalnog tima.

„Belgijanci su me pratili na par utakmica reprezentacije i bili su veoma zadovoljni. Uslovi su izvanredni, nisam očekivao da će biti tako i što se tiče fudbala, a i života generalno. Belgija je sjajna zemlja za dalji napredak u karijeri i odlazak u najjače lige, kao što su i uradili mnogi poput Kompanija, Vermalena, Lukakua“ – kaže Savić.

Talentovani fudbaler je rekao da mu je bilo lakše da se odluči da tako rano ode u inostranstvo jer je imao porodicu uz sebe.

„Nije bilo onih koji su me odvraćali. Meni je bilo najvažnije da sam imao punu podršku familije“ – objasnio je Savić.

U Belgiji igra dosta fudbalera sa prostora bivše Jugoslavije i Savić je rekao da se druži sa nekolicinom.

„Od Srba sam u kontaktu sa Stefanom Mitrovićem iz Kotrijka i Stefanom Belićem iz Genta, kao i sa Arminom Ćerimagićem i Erminom Zukanovićem iz Bosne“ – rekao je.

Savić je standardni član U19 reprezentacije Srbije koju vodi Ljubinko Drulović, a nedavno je nastupao na turniru u Portugalu.

„Ovaj turnir je bio odličan test pred kvalifikacije koje igramo u Srbiji u junu i cilj nam je prvo mesto u grupi, pred našim navijačima. To mesto bi nas vodilo na Evropsko prvenstvo u Litvaniji. Saradnja sa selektorom je odlična. On je veliko ime svetskog fudbala i drago mi je što imam priliku da mi prenosi svoje veliko znanje i iskustvo“ – veruje Savić.

19-godišnji fudbaler Genta istakao je i ko su mu uzori.

„Srpski idol mi je Nemanja Vidić, a od stranaca Tijago Silva iz Pari Sen Žermena“ – kaže Savić.

Savić je objasnio i šta su mu planovi i gde sebe vidi u budućnosti.

„Za sada mi je cilj samo da se ustalim u prvoj ekipi Genta i da odigram par sezona u Belgiji, a onda da odem u neku od najboljih liga, poput nemačke. Voleo bih da jednog dana zaigram za Dortmund, ali sada ne razmišljam o tome. Sada mi je u glavi samo Gent, a uz dobar rad na treninzima i na utakmicama, ne sumnjam da me neki veći klub ne bi poželeo“ – smatra Savić.

Pošto nije ostavio trag u Partizanu, Savić je ostavio mogućnost da možda jednog dana karijeru završi u ‘crno-belom’ dresu, ali je istakao da je isuviše rano za takve planove.

„Iskreno, prezadovoljan sam u inostranstvu i ovde se mnogo ozbiljnije radi, tako da mi se ne vraća u Srbiju. Tek sam započeo karijeru pa je o završetku iste prerano pričati, ali ko zna, možda tada budem hteo da se vratim i da je završim u Partizanu“ – zaključio je Savić.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter