0
Domaći fudbal

Đurđević za HotSport: Osetili smo da je Evropa blizu!

Objavljeno: 01.05.13 u 09:48

uros

Obrenovac je oduvek bio poznat kao beogradska opština u kojoj „najvažnija sporedna stvar na svetu“ zauzima posebno mesto. Tako je bilo još iz vremena pedestih godina prošlog veka kada su ovo mesto na fudbalskoj sceni predstavljali braća Bora i Voja Kostić, tako je i danas kad se Obrenovac može pohvaliti sa mnogim fudbalerima koji su ponikli iz škole fudbala Radničkog 1905.

Među njima su Filip Đuričić, Nemanja i Uroš Matić, Radoslav Petrović, Ivan Radovanović, Ivan Obradović, Rade Veljović i najmlađi Uroš Đurđević.

Đurđević je rođen 2. marta 1994. godine, igra na poziciji napadača u fudbalskom klubu Rad i za HotSport je govorio pred utakmicu sa Vojvodinom.

U sledećem kolu gostujete ekipi Vojvodine. Kakva su tvoja očekivanja pred tu utakmicu?

– Iako ćemo biti silno oslabljeni ne igranjem Perovića i Adamovića, nećemo se lako predati…kao i svakoj utakmici do sada daćemo sve od sebe , a da li će to biti dovoljno videćemo…Imamo u vidu i to da Vojvodina u sredu igra finale Kupa sa Jagodinom i na taj način joj se pruža istorijska šansa da osvoje pomenuti trofej.

Misliš da će se Vojvodina „čuvati“ za tu utakmicu?

-Vojvodina ima možda najjaču ekipu u ligi i veliki fond igrača, tako da u bilo kom sastavu da izađe neće biti lako…

Od jesenas, kada ste igrali protiv Vojvodine na Banjici, se mnogo toga promenilo.Tada si ušao u utakmicu sa klupe i bio asistent kod gola Kojića, međutim sada kad je on prešao u Partizan ti si postao prvi napadač Rada. Da li sada osećaš određeni pritisak ?

-Naravno, sada je mnogo veća odgovornost na meni, ali ja sam navikao da igram pod pritiskom, tako da nemam taj problem… Iako nam stručni štab ne postavlja imperativ pobede, mi smo osetili da nam treba vrlo malo za izlazak u Evropu. Tako da ćemo se do zadnjeg kola boriti, bez obzira što nam raspored nije nimalo lak.

Ti si sada sa sedam postignutih golova prvi strelac kluba sa Banjice. Forma ne bi trebalo da te brine, ako uzmemo u obzir da si se i na prošloj utakmici upisao u listu strelaca ?

-Tačno je da sam u formi i da me hoće gol i zaista bi bilo sjajno da se tako nastavi do kraja prvenstva, a naravno ništa ne bih uradio bez pomoći ekipe.

Poznato je da ti je uzor španski fudbaler Fernando Tores. Da li možeš da nam otkriješ zašto ?

-Sviđa mi se njegov stil igre , pravi je centarfor. Volim ga još od kad je igrao za Atletiko Madrid -zaključio je mladi napadač Rada Uroš Đurđević

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter