0
Evrokupovi

Barsa hoće kao Partizan

Objavljeno: 01.05.13 u 13:06

Barcelona-Bayern-Munich1

Barselona će se večeras pred svojim navijačima na prepunom Nou kampu suočiti sa nemogućom misijom da nadokandi čak četiri gola zaostatka iz prvog polufinalnog meča Lige šampiona u odnosu na Bajern koji je u Minhenu pregazio Katalonce.

Međutim, da ništa nije nemoguće gotovo da je dokazao Real koji je za samo pet minuta postigao dva gola u duelu sa Borusijom i malo mu je nedostajalo da napravi potpuni preokret. Ipak, Barsa se suočava sa daleko težim zadatkom računajući da nije uspela nijednom da zatrese mrežu Bajerna na gostovanju tako da će u jurišu ka golu Nemaca morati da obrati pažnju i na odbranu jer ako makar jedna lopta završi iza Valdezovih leđa priča će biti i definitivno zapečaćena pa ćemo u Londonu gledati nemačko finale u koje se već plasirala Borusije.

Tito Vilanova za večerašnji meč ne može da računa na povređenog Maskerana i suspendovanog Đordija Albu, dok se u tim posle odslužene kazne vraća Adrijano. U prvom meču ova dva tima bilo je primetno da Mesi tada nije bio potpuno fit, ali od tada je prošlo osam dana i očekuje se da večeras bude na svom nivou, a pitanje je da li će to da bude dovoljno.

Kod gostiju u timu neće biti već duže odsutnih Badštubera i Krosa, Dante ima manje probleme ali se očekuje da bude u timu baš kao i Mario Mandžukić koji je odslužio suspenziju.

Zanimljivo je da je trener Bajerna Jup Hajknes u sezoni 1985/86 vodeći Borusiju iz Menhengladbaha ispustio četiri gola prednosti (5:1) pošto je u revanš meču Kupa UEFA poražen u Madridu od Reala sa 4:0. Pored tadašnjeg tima Reala u istoriju kao jedini timovi koji su uspeli da nadoknade četiri gola manjka ušli su beogradski Partizan koji je u sezoni 1984/85 posle londonskih 2:6 u duelu sa Kvins Park Rendžersima na tadašnjem stadionu JNA pobedio sa 4:0 i portugalski Leiksoeš koji je u sezoni 1961/62 posle poraza u prvom meču od švajcarskog Šo-de-fona od 6:2 u revanšu pobedio sa 5:0.

Takođe je zanimljivo da je Barselona već uspevala ubedljivo da savlada Bajern i to ne tako davno. U sezoni 2008/09 u četvrtfinalu Lige šampiona Katalonci su u prvom meču pred svojim navijačima pobedili Bavarce sa 4:0 što bi im večeras bilo dovoljno za produžetke.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter