2
Evrokupovi

Dortmund u finalu!

Objavljeno: 30.04.13 u 22:38

Sergio Ramos

Borusija iz Dortmunda je u finalu Lige šampiona, pošto je u revanš meču polufinala Real uspeo da slavi sa 2:0, ali to nije bilo dovoljno posle trijumfa milionera na Vestfalenu od 4:1. Real je propustio mnogo prilika na startu meča, Dortmund u drugom poluvremenu, a dva gola koja su postigli Benzema i Ramos u poslednjih deset minuta nisu bila dovoljna za veliki preokret.

Žoze Murinjo je odlučio da meč počne sa Esijenom na desnom beku, što je veliko iznenađenje, naravno Kristijano Ronaldo je na terenu od prvog minuta, a evo i startnih 11: Lopez; Esijen, Varan, Ramos, Koentrao; Alonso, Modrić; Di Marija, Ozil, Ronaldo; Iguain.

S druge strane, Jirgen Klop nije kombinovao: Vajdenfeler; Pišček, Subotić, Humels, Šmelcer; Bender, Gundogan; Blaščikovski, Gece, Rojs; Levandovski.

Bernabeu ispunjen do poslednjeg mesta, 10.000 navijača Dortmunda je na stadionu i bodre milionere ka finalu Lige šampiona i svi su uvereni da se čudo neće desiti. U 2. minutu prvi korner za Real, ali je odbrana Dortmunda sigurna u skoku, a udarac Di Marije je bio veoma neprecizan. Prva velika šansa za Real u 4. minutu, ali je u situaciji jedan na jedan sa Iguainom bolji bio Vajdenfeler, ofsajda nije bilo jer je Humels zakasnio sa izvlačenjem.

Posle osam minuta Real je već izveo četiri kornera, ali za sada su igrači Dortmunda dominantni u skoku. U istom minutu i prvi udarac Kristijana Ronalda, ali neprecizan. U 11. minutu nova prilika za Real, centaršut Ozila jako dobar, ali tri igrača kraljevskog kluba su bila u ofsajdu.

U 13. minutu Robert Levandovski u velikoj šansi, Ramos ga je zaboravio, ali je Poljak šutirao direktno u Lopeza. Odmah s druge strane stopostotna šansa za Real, međutim Ronaldov udarac ide pravo u Vajdenfelera. U 14. minutu povređenog Gecea menja Kevin Groskrojc.

Neverovatna šansa za Real u 15. minutu, Mesut Ozil je bio sam ispred Vajdenfelera, imao je i Ronalda na drugoj strani, ali je šutirao pored gola. Nastavlja se izuzetan tempo sa obe strane, ali „čak“ pet minuta nismo videli šansu i stvari se za sada odvijaju jako dobro za Dortmund.

U 25. minutu dobar prodor Ozila i povratna za Di Mariju čiji je udarac blokiran, a samo 60 sekundi kasnije oštar start Koentrao nad Levandovskim, ali Portugalac prolazi bez kartona. Usledio je nešto mirniji period igre, Dortmund je uspeo koliko toliko da stane na loptu, pa Real nije mogao lako da stvara šanse. Dortmund je odigrao odlično na sredini terena, Real je u više navrata morao da preskače teren, a lopte koje su slali Esijen i Varan nisu bile precizne.

U 41. minutu opasan napad Dortmunda, ali Blaščikovski nije uspeo dobro da zahvati loptu i pokuša da ugrozi Lopeza. Do kraja prvog poluvremena dva žuta kartona za igrače Dortmunda i jedan za Real – Gundogana i Bendera, a s druge strane za Iguaina.

Na poluvremenu nije bilo izmena, Real opet kreće ofanzivno i u prvom minutu nastavka ima korner, ali Subotić, Humels i Levandovski dominiraju. U 49. minutu šansa za Dortmund da reši sve, ali je Levandovski opet bio neprecizan. Ne može baš svaki put da postigne četiri gola. U 50. minutu nova stopostotna šansa za Levandovskog, Rojs je uposlio Poljaka koji pogađa prečku i tako ostavlja Realu kakvu takvu nadu.

Nema više vremena za taktiziranje, Murinjo u 57. minutu uvodi Karima Benzemu i Kaku umesto Koentraoa i Iguaina. U 62. minutu nova sjajna prilika za milionere, Blaščikovski i Groskrojc su genijalno kombinovali po desnoj strani, Poljak je uposlio Gundogana koji je bio sam na šest-sedam metara, ali je i ovo odbranio Lopez.

U 67. minutu konačno prilika za Real u drugom poluvremenu, ali je Di Marija slabo šutirao, a sve zbog toga što je razmišljao da li da centrira ili da šutira. Nakon toga Murinjo uvodi Kediru umesto Alonsa. I napadač Crvene zvezde Abiola Dauda je primetio da Dortmund igra sa neverovatnim samopouzdanjem, što je podelio sa društvom na Tviteru uz još jedan komentar da Real ne može da postigne gol i da ne šutira dovoljno. U 70. minutu udarac špicem Ronalda sa ivice kaznenog prostora, ali preko gola.

U 76. minutu nova prilika za Dortmund, ali je udarac Levandovskog blokiran posle odličnog prodora Rojsa. Dva minuta kasnije Humels je igrao rukom, ali je Hauardu Vebu to promaklo. Murinjo prilazi Klopu minut kasnije i traži mu da njegovi igrači prestanu sa odugovlačenjem. Prilično simpatična scena.

Konačno gol u 83. minutu, Karim Benzema je strelac posle akcije Kake i Mesuta Ozila koji je asistirao. Mala nada za kraljevski klub. Konačno Real ima podršku navijača u nastavku, ali u naredna dva napada ne uspeva da dođe do 2:0 iako su uspeli da pritisnu Dortmund na njihovoj polovini.

Menja Klop u 87. minutu Levandovskog i uvodi Sebastijana Kela, namera je više nego jasna – zadržati loptu što duže u svojim nogama do kraja. Odlična prilika za Real u 88. minutu, ali udarac benzeme brani Vajdenfeler, totalna ofanziva Reala! U nastavku akcije Benzema vraća loptu za Ramosa i 2:0 vodi Real.

Pet minuta nadoknade na Bernabeu, a u 93. korner za Real i udarac Serhija Ramosa pored gola. Nije uspeo Real do kraja da postigne i treći gol, pa je Dortmund na Vembliju! Da li ćemo gledati nemačko finale saznaćemo u sredu uveče, Dortmund je na Vembliju, a Bajern je na korak od finala.

0
0

2 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter