FOTO: STARSPORT

FOTO: STARSPORT

Vaterpolisti Partizana savladali su Vojvodinu sa 11:8 (3:2, 2:4, 1:1, 5:1) u prvom meču za treće mesto u domaćem šampionatu.

Dugo su Novosađani mučili oslabljeni tim Partizana u kojem zbog bolesti i povreda nije bilo Jokića, Vukićevića i Čučkovića, kao ni kažnjenih Sora i Mitrovića koji su suspendovani na po jedan meč zbog isključenja u meču sa kragujevačkim Radničkim, baš kao i trener Vladimir Vujasinović, kojeg je menja Uroš Stevanović.


Golove za domaći tim postigli su Mandić, Rackov. Ćuk i Dedović po dva, a Matović, Obradović i Tanasković po jedan. Na drugoj strani u ekipi Vojvodine po dva puta u listu strelaca upisali su se Maksimović, Vasić i Njegovan, a po jednom Vuksanović i Ubović..

Ukoliko ne dođe do promene pravila trećeplasirani tim iz Prvenstva Srbije trebalo bi naredne sezone da igra u Ligi šampiona, a ova serija će se igrati do dve pobede za razliku od one u kojoj se odlučuje prvak gde će budući šampion morati da trijumfuje tri puta (trenutni rezultat Crvena zvezda – Radnički 1:0).