0
Domaći fudbal

Novi Pazar: Sudija izazvao incidente

Objavljeno: 29.04.13 u 18:24

grujic i pomocnici

Fudbalski klub Novi Pazar označio je sudiju Danila Grujića kao glavnog krivca za incidente koji su se dogodili na meču protiv Partizana (0:0).

„Ne želimo da opravdavamo navijača koji je pogodio pomoćnog sudiju naočarama ili one koji su se gađali kamenicama na istočnoj tribini, želimo da istaknemo da je isključivi krivac za takvu reakciju publike glavni arbitar Grujić. Tek nakon prekida glavni arbitar je počeo da sudi i vodi utakmicu kako treba“, navodi se u saopštenju Novopazaraca.

U saopštenju Upravnog odbora FK Novi Pazar se pitaju da li je Grujić imao nameru da izazove prekid utakmice.

„Nismo očekivali da će Grujić i Đurđević u prvih pola sata tako otvoreno suditi u korist gostiju. Kulminacija se dogodila kada Grujić, iako blizu mestu dogadjaja, nije dosudio očigledan prekršaj Tomislava Pajovića nad Nemanjom Vidakovićem u blizini šesnaesterca Partizana. Kao da je namera Grujića bila da izazove incident, kako bi eventualno došlo do prekida utakmice“, nagčašavaju Novopazarci.

Fudbalski klub Novi Pazar očekuje da Disciplinska komisija kazni i glavnog arbitra meča.

„Želimo da se isti aršin primeni i prema glavnom arbitru, čija je namera bila jasna. Kao i ostali takozvani ‘mali’ klubovi, Novi Pazar ne igra superligaške mečeve samo da bi trčao počasne krugove, gde je unapred osuđen na poraze protiv favorita kakvi su Partizan i Crvena Zvezda“, konstatuje se u saopštenju.

Novopazarci ističu da su pre utakmicu pisanim putem zamolili čelnike Partizana da ne organizuju dolazak svojih pristalica iz predostrožnosti zbog eventualnih sukoba dve navijačke grupe.

„To smo uradili zbog važnosti utakmice, složenog političkog trenutka u zemlji, blizine Kosova i na osnovu loših iskustava sa navijačima Partizana, a sve da bi predupredili neke nemile scene“, zaključuje se u saopštenju.

Tokom utakmice Novog Pazara i Partizana navijači su se u nekoliko navrata gađali kamenicama, a u jednom momentu je među Grobare uletela i ručno izrađena eksplozivna naprava koja na sreću nije eksplodirala.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter